Начало ЗДРАВЕ Зъболекари извадиха 7 зъба на новородено!-Снимка

Зъболекари извадиха 7 зъба на новородено!-Снимка

296

Лекари в западната индийска държава Гуджарат успешно извадиха седем зъба на едномесечно бебе. Операцията е извършена през август.

Процедурата е извършена на два етапа. Първо са извадени четири зъба, а след това останалите три, пише BBC, цитиран от trafficnews.bg. Зъбите на бебето са открити няколко дни след раждането му.

Родителите го завели при педиатъра, тъй като имали проблеми с кърменето. След извършения преглед той открил бели тъкани в устата на бебето и препратил семейството към зъболекар. Той от своя страна открил седемте зъба. „Понякога се виждат връхчетата на зъбите, докато не пораснат.

В този случай те са напълно оформени”, пояснява зъболекарят. Той допълва, че досега не е чел за такъв случай, но всъщност не било нещо необичайно.

„Това е нормален биологичен процес. В този случай се е случило по-рано”, казва той. Трябвало е зъбите да бъдат отстранени хирургично, тъй като не били твърди и ако някой от тях се счупел, можело да попадне в трахеята на бебето, което би било фатално за него. Сега вече то може да се храни нормално и е добре. Все още обаче е трудно да се каже дали операцията ще даде отражение върху растежа на зъбите на бебето в бъдеще.

 

Източник: За жената