Начало ВКУСНО Лукът, приготвен по този начин е божествен,а ако знаете колко е полезен...

Лукът, приготвен по този начин е божествен,а ако знаете колко е полезен поне веднъж в седмицата ще си правите задължително

416

Ето защо аз пека лук във фурната поне веднъж седмично! След тази статия мисля, че и вие ще започнете

Лукът има силен антибактериален ефект и всеки знае за него. Пресният луков сок с мед лекува бронхит и пневмония, облекчава кашлицата.

Компресите от настърган лук помагат при болка в ушите и даже биха могли да понижат телесната температура, ако ги поставите на краката си. Но много малко хора знаят, че е полезен не само пресния, но и печения лук. При топлинна обработка той не губи своите полезни свойства, даже напротив!

1) Печеният лук ще ви помогне да се справите с язвите и незарастващите рани! Трябва да изпечете лука директно в обелката и да го приложите върху възпалените места, докато не почувствате подобрение.

2) Необходимо е да го използвате и за лечение на цирей: топлият лучен компрес се поставя на проблемното място за 20 минути на ден. Много скоро циреят ще изчезне!

3) Благодарение на печения лук във фурната, можете да лекувате дори хемороиди! Компресите с него притежават дезинфекционни свойства и помагат на кожата да се регенерира бързо.

4) Лукът, печен във фурната, необходимо е да се консумира по-често от тези, които имат проблеми със съсирването на кръвта. След сърдечен удар или инсулт, се препоръчва да ядете ежедневно от него!

5) Много е важно да добавят лука, приготвен по този начин, в менюто си хората, страдащи от захарен диабет или предразположени към повишаване на кръвната захар.

Можете да ядете лук в допълнение към основните си курсове на лечение, а също така да проведете пълен курс лечение, като ядете печен лук на празен стомах всяка сутрин. Ефектът е забележим след 1 седмица благодарение на прекрасния състав на този зеленчук: сярата и желязото в печения лук помагат да се нормализира нивото на глюкоза в кръвта и поддържат правилното функциониране на панкреаса и черния дроб.

6) С помощта на лука, печен във фурната състоянието на пациентите с хипертония и атеросклероза се подобрява. Лукът помага на съдовете да се почистят, облекчава атеросклеротичните плаки, предотвратява резки скокове в кръвното налягане. Нищо чудно, че винаги ми харесва вкусът на печен лук в различните ястия! След печене във фурната от лука изчезват само етеричните масла, които придават специфичния му вкус и мирис, когато е пресен. Но полезните свойства остават…

Изберете средни по размер луковици за печене – те съдържат най-голямо количество ценни микроелементи!

 

Източник: За жената