Начало ЗА ДОМА Отивам на село и гледам навсякъде висят тези неща из двора, но...

Отивам на село и гледам навсякъде висят тези неща из двора, но само нашия прелива от реколта, а другите опустошени

577

Със сигурност на нито един човек не би му било приятно, ако градината му гъмжи от вредители. Не е нужно да купувате скъпи препарати, които обещават чудеса, а на практика нещата стоят по съвсем различен начин.

Можете да решите проблема с вредителите по доста бърз, евтин и ефикасен начин.
Освен това методът, който ви предлагаме, е абсолютно безвреден.

Всеки опитен градинар е наясно, че ако иска да има богата реколта, не може да обработи почвата срещу вредители.

В същото време не може да ги остави да се ширят, тъй като ще унищожат насажденията му. Ето в такива моменти на помощ идва методът, който ще ви разкрием в следващите редове. За целта ви е нужен съвсем обикновен сапун. Разбира се, не е проблем да изберете и тоалетен сапун по ваш вкус.
За да защитите градината си от малки и големи вредители, вие се нуждаете от няколко подръчни средства.

Методът, който ви предлагаме, е абсолютно безвреден Освен няколкото калъпа сапун са ви нужни и нож, телбод, плат или готови платнени торбички и дървени колчета.
Вземете сапуна и с помощта на ножа го нарежете на едри парчета. Поставете парчетата сапун в платнените торбички. Сега идва редът на телбода. Ръбовете на торбичките затворете с телбода, за да не изпадат парчетата сапун. Не затваряйте торбичките много плътно, тъй като целта е ароматът на сапуна да се усеща наоколо.
Сега остава да забиете по целия обсег на градината дървените колчета, които приготвихте предварително. Когато забиете колчетата, закрепете към тях платените торбички със сапуните, които направихте преди това.
Това е цялото усилие, което се изисква да направите. За сметка на това пък ще останете повече от очаровани от резултата.

Колкото и да не ви се вярва, този лесен, но изпитан метод действително действа.
Всички вредители ще бягат през глава от вашата градина и въобще няма да помислят да се върнат. Ако са ви останали парчета сапун, не ги изхвърляйте. Те също ще влязат в употреба.

Настържете остатъците от сапуна и ги разтворете във вода. С получения сапунен разтвор напръскайте растенията в градината си, както и почвата около тях. По този начин ще си осигурите допълнителна защита срещу всички възможни вредители в градината.
Те не понасят аромата на сапуна и със сигурност ще избягат далеч. Точно поради тази причина е добре да изберете сапун, който има по-силен и натрапчив аромат.

 

Източник: За жената