Начало ВЕСТИ Пловдивчанка се изприщи като разбра колко трябва да плати за порция пълнени...

Пловдивчанка се изприщи като разбра колко трябва да плати за порция пълнени чушки в Несебър. Е, нормално ли е това?

209

Нека види цяла България едно обедно меню колко струва! Така лаконично oпарена жена коментира порция чушки, която си е закупила за сумата от… 18 лева! Тъжно, тъй като на фона на стандарта на обикновения българин тази цена е направо абсурдна.

Няма да гадаем с какво точно са били пълни въпросните чушки, но то едва ли е злато.

Или скъпоценни камъни. По-вероятно е да е имало каймичка, оризче и някой и друг зарзават, които, както и да ги смятаме, все не можем да ги докараме до 18 лева. Че то цяло кило кайма струва повече от два пъти по-малко!

Ако подозирате и че чушките са били повечко… е, ще ви разочароваме – били са числом и словом две. На всичкото отгоре не са се отличавали и с кой знае какво кулинарно майсторство – не били особено вкусни. Но както вече доста пъти сме успявали да се уверим, на нашенското море всичко е възможно – то не бяха такси „празен стол“, такси „желание“, такси „нищо“…

Защо и да няма чушки по 18 лева? Все пак ги хапвате на морето! Впрочем чушките са напълнени в Несебър, а жената, която работи там през лятото, просто е решила да хапне нещо непретенциозно и след като е седнала в заведение, попитала има ли „нещо готвено“? И от заведението са й предложили пълнени чушки. Жената не е питала за цената и… когато сметката й дошла, дошъл и шокът.

 

Източник: За жената