Начало КЛЮКАРНИК Принц Джордж тръгна на училище! Ето кой го заведе и любопитни подробности...

Принц Джордж тръгна на училище! Ето кой го заведе и любопитни подробности около образованието му

185

Първият ден в училище на принц Джордж премина. Той ще учи в едно от най-елитните британски училища, където извънкласните занимания са многобройни, а дисциплината затегната.

 

До класната му стая го заведе баща му принц Уилям , а чаровният Джордж изглеждаше сериозен и съсредоточен.

 

Не мислете, че малката кралска особа ще се занимава само с изучаване на буквички, рисуване и моделиране с пластилин. Той ще може да избира между 24 извънкласни дейности, сред които и клуб по дебати. Според ръководството на училището, никога не е твърде рано да се упражняваш за подобаваща изява в обществото, за изучаване на философия, езици, фехтовка, голф, керамика, писане на стихове

Задължително е до навършване на 7-годишна възраст всички момичета и момчета да посещават уроци по балет. Те са съпроводени от живи изпълнения на пиано. Учителите са нетърпеливи да видят дали Джордж е наследил страстта към танците от баба си, пише „Дейли Мейл“.

По време на престоя си в училище, принцът ще носи бермуди, които трябва да облича дори и при минусовите температури през зимата. Известно е, че първият учебен ден в школото започва и завършва с ръкостискане, изучават се усилено човешките права и етикет.

Строго се набляга на здравословното хранене. Менюто включва ястия като агнешко рагу с чесън и билки, пушена риба, свинско с чушки и лук и много други.

Известно е, че родителите на малката кралска особа – Уилям и Кейт направиха почти революционен избор на училище, тъй като до този момент предишните поколения са били изпращани да се образоват в еднополови школа.

 

Източник: За жената