Начало ВЕСТИ Момче на 14 години от Австралия приема женски хормони и става момиче

Момче на 14 години от Австралия приема женски хормони и става момиче

395

Момче от Австралия реши, че иска да стане момиче, след като бе диагностицирано с полова дисфория, когато е било на 12 години. Но след две години на приемане на женски хормони, Патрик Мичъл си е променил мнението.

„Започнах да се развивам като момиче, тогава точно това исках. Но сега вече не“, признава 14-годишният Патрик пред 60 Minutes на Channel Nine.

„Имаш представа какво е да си момиче и момче, но когато го преживееш, е много различно“, добавя той. След като си пуска дълга коса и развива гърди в резултат на хормоналната терапия, Патрик погледнал майка си в очите и ѝ казал: „Не съм сигурен, че искам да бъда момиче.

Може би осъзнах, че мога да бъдат щастлив без да променя изцяло себе си“, споделя той.   Патрик в миналото вярвал, че е момиче, затворено в тяло на момче. Затова той изпаднал в дълбока депресия, когато навлязъл в пубертета.    „Излизах изпод душа и минавах покрай огледалото.

Гледах се и се натъжавах. Понякога се замислях дори, дали трябва да съм жив“, казва още той. Майка му, Алисън, взима решение първо да му даде блокери за пубертета, а след това му разрешава да взима от нейните естрогенни хормони, когато Патрик е на 13 години.

Въз основа на законодателството в Австралия тийнейджърите трябва да изчакат до 16 години и трябва да получат разрешение от съда, преди да могат да се подложат на хормонална терапия. „Решението ни да започнем с втората фаза на хормоналната терапия бе това, че Патрик започна много да расте. Естрогенът пречи на растежа на костите. Той помага те да се развият повече като на момиче. Искахме да спрем растежа на костите му, за да намалим ръста му малко и да омекотим чертите му“, споделя тя.

Сега Патрик обаче е сигурен, че иска да е момче, и че майка му и лекарите са сгрешили, като са го диагностицирали с полова дисфория и са го подложили на терапия. Някои ефекти от естрогените обаче са окончателни и Патрик ще трябва да се оперира, за да намали гърдите си. „Мисля, че това ще е финалната стъпка към това, да съм отново нормален“, казва той.

 

Източник: За жената