Начало ВКУСНО Обожавам сиренце, а приготвено по този начин направо се топи в устата,...

Обожавам сиренце, а приготвено по този начин направо се топи в устата, мога да изям неограничени количества

414

Това сирене по бански е прочута рецепта в региона

Предлагаме ви рецептата за сирене по бански. Прави се само за 30-ина минутки, а е вкусотия, та дрънка.
Всички имаме гювечета у дома, така че не забравяйте да го опитате.

Чудно вкусно и традиционно сирене по бански , супер рецепта

Трябват ни 600 грама овче сирене, три червени домата, 100 грама краве масло, пет яйца, 250 грама газирана вода, червен пипер, една люта чушка, сол на вкус, но ако ви е безсолно сиренето.

Първо си приготвяме гювечетата и в тях поставяме натрошеното добре сирене. Върху сиренето се нареждат нарязаните на кръгчета домати и се поставя маслото.

След това захлупваме с капак и оставяме във фурната да се задушат гювечетата. Обикновено са им достатъчни около десетина минутки.

После разбиваме яйцата и ги изсипваме върху сиренето в гювечетата, но заедно с газираната вода. Наново си ги захлупваме и ги държим във фурната, докато не видим, че на повърхността си са порозовели.

Преди да ги извадим, ги поръсваме с червения пипер. А после вече са готови и бихме могли да ги сервираме на трапезата. Необходимо е на всяка цена да са още горещи и дори врели, като ги сервирате.

Това сирене по бански е една от най-елементарните и простички рецепти. На всичкото отгоре е и страшно евтина, но пък става обяд или вечеря за чудо и приказ.

А освен това много пъти тази вкусотия е трябвало да играе ролята на мезе към узо или ракийка. И е необходимо да ви кажем, че се справя повече от прекрасно и с това си предназначение. Опитайте и няма да съжалявате.

 

Източник: За жената