Начало ЗА ДОМА Оказа се толкова просто, че не повярвах! Как да направим от една...

Оказа се толкова просто, че не повярвах! Как да направим от една орхидея 100? Ето тайната:

624

Орхидея  – любимото цвете на много градинари. Смята се, че са много взискателни. Въпреки това, много орхидеи растат добре в домашни условия и без специални грижи.

Ако искате вашият дом да се превърне в цяла парникова градина с орхидеи, не е нужно да инвестирате много. Ние ще ви покажем как да превърнете едно единствено цвете в 100.

Тези, които вече са опитвали този метод, не могат да се нагледат на красотата на орхидеите в дома си! Разсаждане на орхидеи: ДА ПОДОБРИМ РАСТЕЖА НА КОРЕНИТЕ: Купете торфен мъх, който е доста евтин в цветарските магазини.

Намокрете го с вода. От мъха оформете малка топка. Омотайте го с конец в основата на израстъка. Може да използвате нишките от стари чорапогащи. Те ще бъдат достатъчно еластични и няма да притискат твърде много растението. Увийте мъха с прозрачно фолио. Сваляйте го всеки ден за около един час. През това време навлажнете отново мъха. След 9-11 дни на израстъка ще се появят корени. Отчупете внимателно разсада, когато корените станат три-четири или повече.

разсаждане орхидея

РАЗСАЖДАНЕ ЧРЕЗ РЕЗНИЦИ: Отрежете стеблото на вече прецъфтялата орхидея. Отрежете го на приблизително един сантиметър от корените и после скъсете дължината на 10-12 сантиметра. Засадете резниците в специална саксия за орхидеи с дупки по дъното. Покрийте дъното с малко количество пясък и сложете мъх. Полейте. Засадете вътре резниците на разстояние около 3 см една от друга. Покрийте саксията с прозрачно фолио. Два пъти на ден махайте фолиото за 20-25 минути и лек овлажнявайте почвата. В помещението, където са резниците, трябва да всеки ден да правите температурна разлика като намалявате температурата през нощта с 4 ° C. Приблизително 4 месеца по-късно пресадете растенията в отделни саксии.

разсаждане орхидеи

След 5-7 дни трябва да наторите растението, като предварително го полеете. След това поставете саксията в контейнер с течна тор, разредена във вода, за около 40 минути.

Така от едно най-обикновено растение може да получите колкото искате прекрасни орхидеи! Лесно и гениално!

 

Източник: За жената