Начало ВЕСТИ НОВИЯТ НОСТРАДАМУС: ТРУС ОТ 8,3 ПО РИХТЕР ЩЕ УДАРИ БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО...

НОВИЯТ НОСТРАДАМУС: ТРУС ОТ 8,3 ПО РИХТЕР ЩЕ УДАРИ БЪЛГАРИЯ! ЕТО КАКВО РАЗКРИ ПРОФ. ЕМИЛ БОТЕВ!

191

8,3 по Рихтер в района на Вранча – такава мощна стихия предсказва известният румънски ясновидец и православен свещеник Йоан Истрат, известен още като „новият Нострадамус“.

Според предсказанието му земетресението ще удари не само в България, но и в Русия, Молдова и Украйна.  Твърдението му буди безпокойство, тъй като същият този човек е предсказал катастрофалното земетресение в Букурещ през 1977 г., дълговата криза в Гърция и дори Brexit. „Ние нямаме такава информация.

В момента не сме предупредени за такова нещо от колегите от Румъния. Няма конкретен прогнози и е изключително трудно да се направи такъв за огнище Вранча, чието въздействие на територията на нашата страна се провокира от земетресения на много голяма дълбочина – на 100-на и повече километра.

До 180 км. се случват такива земетресения, които атакуват със сеизмични вълни нашата територия“, коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Емил Ботев, директор сектор „Сеизмология“ към Геофизичния институт на БАН.

По чисто статистически път обаче е известно, че огнището във Вранча има много висока честота на катастрофалните земетресения с магнитуд над 7 по Рихтер. За последното столетие такива земетресения са около 5 със среден интервал между тях от 30 години време. Последното такова земетресение е било 90-та година.

 

Източник: bradva