Начало ВЕСТИ Болката е голяма: Пред очите на 7-годишно дете изчезна цялото му семейство,...

Болката е голяма: Пред очите на 7-годишно дете изчезна цялото му семейство, а то плакало и повикало помощ

441

Полицията съобщи подробности за ужасната трагедия при Неапол, при която загина 11-годишно дете и родителите му.

 

Четиричленното семейство изследвало заспалият супервулкан Солфатара, когато Лоренцо Зарамела (11) влязъл в забранената част и пропаднал в един кратер на вулкана Солфатара.

 

Неговият баща инженер Масимилиано Карера (45) се опитал да спаси сина си, но и при него се срутила скалната маса и той паднал в дупката, от която излизали газове и пара.

Тогава Тициана Зарамела (42) се опитала да извади сина и съпруга си, обаче скалата продължавала да се руши и нея я сполетяла същата съдба.

Вулканът Солфатара е част от Флегрейските полета, които са пълни с малки кратери, откъдето от време на време избухват горещи газове. Смята се, че синът и родителите му са починали от задушаване.

Техният най-малкият син Алесио (7) оцелял защо вкаменено гледал, как страдат брат му и родителите и не влязъл в забранената зона. Той е единственият свидетел на ужасяващата трагедия.

Някои туристи забелязали детето да крещи и плаче, позовавайки помощ. Спасителите дошли много бързо, но нямало спасение за майката, бащата и детето.

Преживялото дете е прието от социалната служба, докато не го вземе баба му.

 

 

Източник: За жената