Начало ВКУСНО Марги Хранова разкри каква туршия от чушки си прави всяка зима, а...

Марги Хранова разкри каква туршия от чушки си прави всяка зима, а феновете й полудяха по нея направо

397

Тази салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова се затваря в буркани и е чудна

Предлагаме ви рецептата за любимата салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова. Певицата я споделя за феновете си като гарантира, че ще си оближат пръстите през зимата.

Прави се много лесно и бързо, и се затваря в буркани.

Лесна, бърза и вкусна е тази салата от печени чушки и патладжан на Маргарита Хранова

Трябват ни два килограма червени чушки, два килограма зелени чушки, два килограма патладжани, 300 грама олио, 300 грама оцет, три лъжици сол.

Първо е необходимо да си измием хубаво и да си изтърбушим чушките. След това ги изпичаме, заедно с измитите патладжани. След това ги слагаме в една дълбока тенджера с капак, за да се задушат, а после ги почистваме.

Обеленият зеленчук се дърпа, а не се реже, на ленти – широки, колкото един пръст. После кипваме оцета със солта и докато е още топъл го изливаме върху зеленчуците.

Върху тях след това изливаме и загрятото олио. Разбъркваме ги много хубаво и ги оставяме да престоят така за около 30 минутки. После си пълним буркани с тази смес от зеленчуци, затваряме с капачки и стерилизираме за около десетина минутки.

Стават нещо невероятно вкусно тези чушки и патладжани за зимата. Чаровната Маргарита Хранова отдавна е известна сред приятелите и близките си като царицата на зимнината. И редовно се допитват до нея за съвети.

Говори се, че туршиите й са като за готварска книга, а ако съдим само по тази рецепта, то няма как да не повярваме на това. Тъй като действително става изумително вкусно. А как върви зимата с ракийка, направо ум да ти зайде.

 

Източник: За жената