Начало ЗА ДОМА Това е моята тайна съставка, която слагам на цветята си и у...

Това е моята тайна съставка, която слагам на цветята си и у нас няма растение, което да не вирее като ненормално

1247

Не всеки знае за всички невероятни приложения и предимства на оцета. Оказва се, че той е идеален помощник и в грижата за градинските растения.

Ето как бихте могли да използвате оцет в градината

Спрете да харчите пари за изкуствени химикали, за да се отървете от плевелите.

В замяна това налейте оцет. Оцетната киселина спира растежа на плевелите, без да уврежда почвата. Смес от 1 част оцет с 1 част вода държи мравките и гризачите далеч от вашата градина. Ако добавите 2 супени лъжици оцет и една чаена лъжичка захар във вазате с цветя, букетът ще остане свеж много по-дълго.

 

Не само че оцетът може да замени скъпите химикали в градината, но също така би могъл да се използва за почистване и дезинфекциране на тоалетната.

 

Как да използвате оцет у дома

Това е лесен, но ефективен начин да поддържате тоалетната чиста. За да почистите външната мръсотия и да дезинфекцирате тоалетната с оцет, ви трябва:

Чаша 9% оцет Сода за хляб или йоден разтвор

 

Използвайте със сода за по-добър ефект:

Загрейте чаша оцет до 40 ° C и го разбъркайте със содата или йода. За 200 грама оцет ще ви трябва 1 супена лъжица сода. Ако използвате йод, пропорцията е 1: 1. Изсипете получената смес в тоалетна чиния за няколко часа. По-добре е да го направите вечер, така че разтворът да остане през цялата нощ. За да подобрите резултата, можете да повторите процеса няколко пъти.

 

Без сода:

Изпразнете казанчето и затворете капака. Избършете вътрешността на казанчето със сух парцал и минете с парцал, намокрен с оцет върху зацапаните повърхности. След 2 – 6 часа можете да остържете мръсотията с пластмасова шпатула.

 

Какво прави оцетът:

Разтваря варовика Почиства металните части от ръжда След като се изпари, премахва неприятните миризми Помага за разтваряне на камъните в бъбреците

 

Източник: За жената