Начало КЛЮКАРНИК Майка на 11-годишно момиче плаче: Събудила и започнала да говори неразбираеми...

Майка на 11-годишно момиче плаче: Събудила и започнала да говори неразбираеми думи, а кошмарът тепърва предстоял

347

Една сутрин 11-годишната Кейси Смит се събудила и започнала да говори неразбираеми думи, а три дни след началото на загадъчната болест тя изцяло изгубила дар слово, не можела да се храни, да ходи до тоалетна, освен в памперси. Преди странната болест да порази Кейси от Кардиф само за 72 часа, тя е била весело и активно момиче.

Майка ѝ Емили Смит разказа пред в. „Сън“, че първоначално момичето имало проблеми с говора, а след това тя вече не можела да прави нищо сама.

В момента момичето дори не може да държи вилица и лъжица в ръцете си, да си играе и дори сама да ходи до тоалетната.

От момента на появата на болестта е минала вече половин година, но лекарите и до момента не могат да поставят диагноза. На родителите единствено остава да се грижат за дъщеря си, докато тя бавно гасне, и да гадаят дали някога тя ще бъде отново себе си.

Емили разказа, че е е бил разглеждан цял спектър от болести – от тумор в мозъка до аутизъм, но нито една диагноза не описва състоянието на дъщеря им.

„Тя не иска да контактува с нас. За нея ние не съществуваме. Тя сякаш се е затворила в себе си. Това вече не е тя, а някой друг“, споделя майка ѝ.

За да се срещнат със специалисти, които да окажат помощ на момичето, родителите трябва да чакат няколко месеца. Майката вече се е принудила да напусне работа, за да може постоянно да се грижи за дъщеря си. Тя се бои, че колкото повече време минава, толкова по-зле ще стане Кейси.