Начало КЛЮКАРНИК Днес в Кьосем: Акиле ражда, еничарите се вдигат на бунт, скриват принцовете

Днес в Кьосем: Акиле ражда, еничарите се вдигат на бунт, скриват принцовете

532

Вижте какво ще се случи днес (18-и септември) в поредния епизод на хитовия турски сериал “ Великолепният век: Кьосем „, излъчващ се всяка делнична вечер от 20:00 часа по bTV.

Султан Осман отива в Оджака при Еничарите. Среща непокорните войници, които го обграждат.

Те не са съгласни с изгнанието на Кьосем. Султанът не приема различното мнение и вади меч. Без малко да започне бой. Кьосем се появява и спира еничарите. Султанката иска да говори с Осман. Той обаче не е съгласен.

В двореца погребват невръстния принц. Мелексима се кани на Кьосем, защото смята, че тя е заповядала да убият детето ѝ. Акиле също започва да ражда. Кьосем казва на султана, че ако толкова я мрази, да я убие на място. Осман не смее, но и не иска да спре изгнанието на султанката. Тя му обяснява, че ако замине враговете му ще спечелят. Джанет съобщава на Осман, че Акиле е родила близнаци. Султанът смята, че това е чудо. Давут се опитва да спечели еничарите на своя страна. Казва на агата, че Осман няма да управлява повече, а на престола трябва да се качи лудият принц Мустафа.

Давут съобщава, че султан Осман събира армия, за да заличи еничарския корпус. Командирът на еничарите решава да вдигнат въстание. Съобщават на Кьосем какви са намеренията на господаря. Султанката се разпорежда приближените на Осман техни врагове да бъдат убити, но да запазят живота на падишаха. Кьосем иска Осман да продължи своето управление. Хюмашах казва на Зюлфикяр да пазят султана. Споменава, че еничарският корпус е готов да убие Осман. Али ага казва на своите подчинени кои са предателите. Давут се радва, че бунтът е започнал. В Юскюдар Зюлфикяр докладва на Осман, че 1000 еничари са готови да тръгнат с него.

Бунтовниците се саморазправят с мирните граждани, докато отиват при Шейх-ал-ислям. Акиле казва на баща си, че трябва да тръгне със султана. Духовникът не е съгласен. Еничарите казват на шейха, че искат фетва за смъртно наказание. Йомер паша вижда бунта и тихо се изнизва. Докладват на султана, че еничарите са излезли от оджака и опустошават всички. Йомер казва на жена си, че ще го обезглавят. Моли Джанет да говори с Кьосем. Зюлфикяр предлага на господарят да се върнат в двореца, иначе бунтът ще се разрасне. Хюмашах се разпорежда дворцовата стража да е в готовност. Джанет и Сюлейман ага се опитват да изведат децата. Джанет удря агата, скрива принцовете и заедно с Бюбюл ги води в Стрария дворец при майка им. Осман решава да се върнат в двореца. Султанът казва на своите хора, че ще ги защити. После разбира, че принцовете са изведени от двореца. Еничарите нападат приюта. Бюлбюл извежда принцовете и ги води в Стария дворец. Еничарите искат да накажат изменниците. Шейх-ал-ислям се опитва да обясни на еничарите, че султанът ще го изслуша и ще приеме исканията им. Командирът на ордата се съгласява с Висшия духовник. Кьосем търси принцовете. Бюлбюл ги е скрил. Принц Мустафа е разтревожен. Иска да му донесат вода, но всички аги са избягали и няма кой да му донесе….

 

Източник: За жената