Начало КЛЮКАРНИК Ето кога настъпва есенното равноденствие и какво трябва да направите, ако искате...

Ето кога настъпва есенното равноденствие и какво трябва да направите, ако искате да привлечете богатство и късмет

447

Есенното равноденствие е време, изпълнено с изключително мощна енергия. То настъпва на 22 септември, точно в 20:02 минути

Денят, който служи като гранична точка между лятното и зимното време, е успешен за увеличаване на енергията и укрепване на здравето и биологичното поле.

 

Има два гледни точки за есенното равноденствие: астрономическа и фолклорна.

Астрономите твърдят, че този период от време не е забележителен с нещо специално.

Онова, което се случва, според тях е, че нашата планета е изминала определено разстояние, движейки се около Слънцето. Оттук и уникалната характеристика на този ден: денят и нощта са равни. Денонощието е разделено на две равни части от по 12 часа всяка. Равноденствието ни показва, че зимата наближава.

 

Но народната памет знае, че това е магически ден, благоприятен за здравето, както и за привличане на късмет.

Преди зимното слънцестоене не трябва да очакваме подкрепата на дневната светлина. Земята ще започне да се подготвя интензивно за зимата. Птиците ще започнат да се събират на ята, за да отлетят към топлите страни.

 

Какво казват лекарите за този ден?

Може да се очаква експарвация (обостряне) на хроничните заболявания, емоционално потисничество и загуба на сила, слабост. Това е привидно нормален ден, но може да съсипе доброто разположение на онези, които приемат негативно настъпването на есента. Основно здравните специалисти разглеждат есенното равноденствие като причина за по-минорното настроение при някои от хората.

 

Какви са народните вярвания и обичаи по време на есенното равноденствие?

Нашите прадеди са обръщали внимание на този ден предимно на привличането на късмет и богатство в къщата.

През този ден се постарайте да се отървете поне от едно нещо, свързано с миналото. Пуснете миналото да си ходи, да отлети заедно птиците. Направете място за доброто, което трябва да дойде във вашия живот.

 

Важни и глобални бизнес проблеми астролозите съветват днес да не се решат през този ден. Също така избягвайте конфликтни ситуации и не претоварвайте тялото с физически упражнения.

Есенното равноденствие от гледна точка на биоенергетиката

Равноденствието ни позволява да се сдобием с жизнени сили за зимата. В края на краищата, денят буквално е на кръстовището на два периода в една година, което означава, че има силна енергия.

В деня на равноденствието има огромно изхвърляне на слънчевата активност, достигайки хората под формата на мощен енергиен пулс. Не се колебайте – това определено ще ви принуди да действате. Трябва да се идентифицира онова, което е важно да се свърши през този ден.

В деня на равноденствието в хората се събуждат силите за скок напред, така че всяко премерено действие може да промени живота ви към по-добро. Слънцето ще бъде в съзвездието на Везни, което означава, че ще се наложи да се бием за победа, която обаче си заслужава!

 

Източник: За жената