Начало ВКУСНО Всички домакини полудяха по този чийзкейк за 10 минути. Още не си...

Всички домакини полудяха по този чийзкейк за 10 минути. Още не си си изпила кафето и той вече е готов, а колко е вкусен само

203

Кой не обича да си похапне сладичко през уикенда, чийзкейк „10 минути“ е идеален за целта

Уикендът дойде и е редно да се поглезим малко, дори и да сме на диета (нали затова са т.нар. мръсни дни).

Предлагаме ви една рецепта, която се превърна в хит в мрежата, тъй като е много вкусна, а и адски бърза – така, че хем да си угодите на стомаха, хем да ви остане и време за мързелуване.

Рецептата е за чийзкейк „10 минути“, като името му най-точно обяснява за какво става дума – той наистина се приготвя за има-няма десетина минути.

Чийзкейк „10 минути “ е предпочитан от домакините, поради вкуса и бързината си

Продуктите, които ни трябват за направата му също са най-обикновени и никак скъпи. Нужни са ни два пакета или 320 грама чаени бисквити, 125 грама масло, 400 грама заквасена сметана, крема сирене, захар на око, шоколад или друг вид сладко – по желание.

Първо смиламе на прах бисквитите, а после ги омесваме с маслото, за да се получи нещо като тесто. Разстиламе го в подходящ за целта съд, а после разбъркваме добре сметаната, крема сиренето и захарта, като ги изсипваме върху бисквитения си блат.

Най-отгоре обилно намазваме с разтопения или течен шоколад, а може и с друго сладко по желание. Когато цялата тази нищо и никаква „философия“ е свършена, оставяме нашия чийзкейк в хладилника, за да престои поне час-два и да се стегне.

По-нататък вече обяснения не са нужни – режем, ядем и си обливаме пръстите. А пък диетата… е, ще си я продължим с кеф от понеделник. Да ви е вкусно и сладко на всички!

 

Източник: За жената