Начало ЗА ДОМА Една лъжичка от тази подправка разтварям в 1 литър вода и става...

Една лъжичка от тази подправка разтварям в 1 литър вода и става истински елексир за цветята вкъщи, всичко се съживява и цъфти

331

Ще се изненадате колко полезен може да ви бъде Дори и през ум не ви е минавало, че бакпулверът е такъв безценен помощник в градината.

Ще се изненадате колко полезен би могъл да ви бъде

Колкото и невероятно да ви се струва той може да реши голяма част от проблемите в градината. За целта са ви нужни единствено две съставки – бакпулвер и вода , в която да го разтворите.

Вземете 4 с.л.
бакпулвер и ги смесете с 4 литра вода. Разбъркайте хубаво до пълното разтваряне на бакпулвера. Сега вече имате невероятна смес за унищожаване на различни видове гъбички, които морят растенията в градината ви.

Колкото и невероятно да ви звучи, бакпулверът действително действа безотказно. Бихте могли да го използвате даже и за да запазите за по-дълго време свежестта на цветята в саксиите или вазата ви. Тази задача не е никак трудна. Нужно е единствено да поставите бакпулвера на дъното на празна саксия, след което да го посипете с пръстта.

Щипка бакпулвер, добавена към водата, в която сте потопили букет цветя, ще запази свежестта му за по-дълго време. Сместа от вода и бакпулвер е много подходяща за растения като бегонията и хортензията. Достатъчно е да добавите само 1 ч.л. бакпулвер към литър вода. Ако сложите в сместа и няколко дафинови листа се получава невероятен еликсир за цветята, пише retro.bg.