Начало ЗДРАВЕ Ако работите по 8 часа на компютър и чувствате умора в очите...

Ако работите по 8 часа на компютър и чувствате умора в очите доверете се на тези изпитани народни рецепти

458

Особено хората, които работят по 8 часа дневно с компютър тези съвети са извънредно полезни. Народна медицина при изморени очи

Изморени очи бихте могли да имате и когато работите в не добре осветени помещения.

Когато се взирате в микроскопа или в дребни детайли.

 

1. Компрес с лайка

Компрес с лайка е класика в народната медицина против лошо зрение. Бихте могли да го направи по 2 начина – слагате на очите памук, напоен с отвара от лайка или направо слагате филтърчетата от чай лайка върху очите.

Стоите така в легнало положение поне 20 минути и после изплаквате с хладка вода.

 

С народна медицина бихте могли да подобрите вашето зрение

2. Прясна краставица

Да наложите своите изморени очи с кръгчета краставица също е добре познат начин за ободряване и подобряване на зрението. Лежите с краставицата по 10-15 минути. Можете да подмените използваните кръгчета и да продължите по-дълго.

 

3. Магданоз и кисело мляко

Това лекарство е за ядене, защото за да имаме добро зрение трябва да приемаме подходяща и лековита храна, а не само да третираме очите външно.

Приготвя се изключително лесно, но въздейства изключително ефективно върху зрението.

За 1 ден използвате 1 кофичка кисело мляко и 1 връзка пресен магданоз, когото режете на много ситно.

Смесвате двете съставки, писаха във Фрамар и после ядете 3 пъти по 1/3 от готовата смес на гладно преди да се нахраните.

 

Това средство е вкусно и евтино. Една кофичка кисело мляко струва средно 1,00 лев, а 1 връзка магданоз – 0,50 лв. Така че, в рамките на 1,50 вие зареждате вашия организъм с полезни съставки не само за добро зрение, но за общо укрепване на организма.

Киселото мляко подобрява работата на стомаха, на панкреаса и помага да се отделя правилното количество инсулин. Кисело мляко с ниска масленост може да се яде от диабетиците.

Магданозът е невероятно полезен за кожата, за стомаха, за венците, за бъбреците, за черния дроб, за червата, за нервите, за мозъка и за кръвта, защото има добро съдържание на желязо. Освен това премахва лошия дъх.

Не бива да слагате сол в киселото мляко, защото тя не е полезна за човешкото зрение.

 

Източник: За жената