Начало ЗА ДОМА Живеем под един покрив с вампири! Ето кои са растенията, които изсмукват...

Живеем под един покрив с вампири! Ето кои са растенията, които изсмукват жизнената ни сила капка по капка:

651

Не по-малко важна за цветята от редовното поливане и високото качество на почвата е човешката любов. Те ще ви се отблагодарят с пълна сила за грижата, която сте им давали всеки ден.

Растенията пречистват въздуха  и отнемат отрицателната енергия, която се натрупва в помещенията през деня.

Аурата на растенията е много сложна. Колкото повече тя прилича на вашата аура, толкова по-голяма симпатия ще чувствате към тези растения. А добре подбраните растения ще подобрят не само енергията на къщата, но и духовното и физическото ви благосъстояние.

растения-вампири

Днес ще ви запознаем с растенията, които трябва да засадите, и с тези, които трябва да избягвате да гледате у дома си.

Енергията на растенията РАСТЕНИЯ-ВАМПИРИ Бръшлян Подобно на другите увивни растения , бръшлянът привлича в къщата различни заболявания, поражда кавги. Не е желателно да го гледате дори и в офиса. Бръшлянът има мъжка енергия и практически изгонва мъжете от къщата, където го гледат.

растения-вампири

Монстера Пазете се от това растение! В никакъв случай не слагайте монстера в спални и детски стаи. Ако в дома ви има деца или възрастни хора, монстерата активно ще се храни с тях! По-добре е да не го гледате у дома си.

монстера

Дифенбахия Определено не е подходяща за малки пространства. Тя отнема енергията безразборно – както положителната, така и отрицателната.  Дифенбахията ще бъде полезна в просторни стаи, където може да бъде добър пречиствател на въздуха .

растения вампири

Бегония Растение-вампир , но полезен вампир. Ако често ви посещават гости, сложи една или две саксии с това  изискано цвете на южния перваз на прозореца.  Бегонията ще вземе цялата енергия – както положителна, така и отрицателна, но след известно време ще ви върне голяма част от хубавата енергия.

бегония

Орхидея Да, точно така! Така обичаната от мнозина орхидея е в състояние да изпомпва енергията на всички обитатели на къщата. Особено опасна е за нерешителни, със слаба воля хора. Най-лошият ефект на орхидеята се забелязва през нощта и в утринните часове.

растения вампири

 

ПОЛЕЗНИ РАСТЕНИЯ Мушкато Яркото и силно мушкато  ви предпазва от уроки , магии и проклятия, отнема енергията на злоба и завист. Ако вие или вашите близки имате кошмари и тревожност, поставете мушкато върху перваза на прозореца на спалнята. То ще създаде уютна и приятна атмосфера.

растения вампири

Азалия Енергията й разсейва клюки, егоизъм, и подлост, ще ви помогне да постигнете  личен успех . Азалията  има положителен ефект върху гостоприемните, добродушни хора, дава  жизненост и здраве .

полезни растения

Фикус  Ако имате нужда да се придвижите нагоре по корпоративната стълбица, но ограниченията не ви позволяват да го направите, то засадете си най-малко една такава саксия. Енергията на фикуса насърчава организационните умения, интуицията и помага да се вземат правилни решения, като се вземат предвид последствията.

полезни растения

Хлорофитум Незаменимо растение за кухня с печка на газ. Никакъв аспиратор няма да ви помогне толкова ефективно, колкото ще го направят 3-4 големи саксии Chlorophytum .  Хлорофитумът поддържа активността ви и дава бодрост и добро настроение.

полезни растения

Драцена Това растение съхранява в къщата благожелателността и топлината.  Драцената подобрява оптимизма , улеличава положителната енергия  и помага да се подобри качеството на живот. За най-силно се смята растение, отгледано собственоръчно от резница.

полезни растения

Това беше списъкът от приятели и врагове сред растенията. Опитайте се да спазвате тези правила и резултатите няма да закъснеят!

 

Източник: За жената