Начало ВЕСТИ Служител на голяма фирма изхвърли торба с пари на боклука, а ето...

Служител на голяма фирма изхвърли торба с пари на боклука, а ето какво се случи след това!

334

Огромна сума пари изхвърли погрешка на боклука служител на голяма фирма в столицата преди няколко дни, съобщава „Телеграф“.

Когато в офиса установили, че пачките липсват, се юрнали да ги търсят в контейнера, но той вече бил изпразнен от миналия малко преди това боклукчийски камион.

Разсеяният служител и колегите му потърсили съдействие от Столичния инспекторат и за тяхно щастие бързо било установено в кой точно камион на коя почистваща фирма е събрал сметта.

Служители на компанията тръгнали след него и в крайна сметка успели да си съберат парите от сметището. Оказа се, че това далеч не е единствен подобен случай. Преди време при почистване в дома си жена е изхвърлила в контейнера за смет пари, скрити в кутия за обувки.

Столичани са пращали в кофата за боклук и документи, злато, бижута. Някои късметлии също са успявали да си ги намерят, дори след като вече били вдигнати от камиона за смет. Не са малко и случаите, в които хора са си изтървавали ключове и документи в улични шахти.

В такива ситуации се налага да изчакат да дойдат работници, които да отворят шахтата, за да могат хората да си приберат нещата. На телефона на Столичния инспекторат редовно се получават и нелепи, дори куриозни сигнали. Един от последните е отпреди седмица, когато жител на „Люлин“ алармирал, че над квартала прелетели извънземни.

Преди време пък друг гражданин съобщил за забелязана ламя на Витоша. Не липсват напоследък и обаждания от столичани, преместили се да живеят в някои от софийските села. Част от оплакванията им също са абсурдни – например че в селото кукуригат петли и ги будят. Наскоро пък се обадила жена от Видин, която се оплакала, че не може да намери посочения ѝ адрес в София, на който трябва да отиде.

Макар че това не е част от задълженията им, инспекторите хванали да търсят адреса и установили, че посоченият булевард е със сменено име.

Все пак успели да го открият на една от старите карти на София, с които разполагат, и упътили жената. Нямало как да помогнат обаче на мъж, който им позвънил да търси съдействие по бракоразводното си дело. На ден в инспектората се получават около 300 сигнала. Фалшивите са около 2-3 %. Най-често хората търсят съдействие за проблеми с боклука, ремонти на улиците, дупки, паднали клони.

 

Източник: За жената