Начало ЗДРАВЕ Магическото масло Гхи, което възстановява ставите, зрението, ще укрепи имунитета, ще възстанови...

Магическото масло Гхи, което възстановява ставите, зрението, ще укрепи имунитета, ще възстанови младостта и много повече!

240

Това масло печели популярност през последните години! Маслото Гхи е специален уникален клас масло. Когато маслото се вари, твърдите млечни частици се карамелизират и отстраняват.

Гхи е концентриран остатък от чиста мазнина.

То има отличен вкус и не съдържа следи от млечни протеини, захари и вода.

То е един от най-високите източници на маслената киселина и е изпълнено с витамини и мастни киселини, както ненаситени, така и наситени. Също така има омега 3 и 9.

Подобно на всички масла, това масло също трябва да се консумира умерено – не повече от 3 или 4 супени лъжици на ден. Твърде много масло може да доведе до негативни последици. Предлагаме ви да научите за лечебните свойства на разтопеното масло:

1. Силни кости Това масло е една от малкото храни, които са богати на витамин К, особено на витамин К2. Витамин К2 е необходим, за да помогне на тялото да използва минерали, включително калций. В действителност, този мощен витамин изгражда костите по-ефективно от калций. Поддържането на подходящото ниво също може да предпази от разпадане на зъбите. Друга функция на разтопеното масло е да поддържа смазването на ставите и съединителната тъкан, като увеличава гъвкавостта.

2. Засилена имунна система Гхи маслото е богато на витамин А, което помага да се премахнат свободните радикали в тялото. Витамин А е отговорен и за поддържането на функционирането на имунната система. Това не е всичко! Витамин А е мощен антиоксидант, който може да помогне за предотвратяване на някои видове рак, особено улцерозен колит, който иначе би могъл да доведе до рак на дебелото черво .

3. Повишава нивото на енергия Тъй като експертите препоръчват на спортистите да използват Гхи като постоянен източник на енергия, може би трябва да следваме същите съвети. Мастните киселини на това масло се обработват бързо от черния дроб и се изгарят като енергия. В допълнение към увеличаването на метаболизма и енергийните нива, това масло помага при усвояването на мазнините от мастноразтворими витамини като А, D, Е и К, които увеличават издръжливостта.

4. Антиоксидантно действие По време на преработка, маслото може да издържи на по-високи температури в сравнение с кокосово масло, или зехтин. Това означава, че когато температурата се повиши до точката на кипене, то няма да се разпадне на свободни радикали. Тези свободни радикали са нестабилни молекули, които създават дисбаланс в тялото и са причина за преждевременно стареене и рак. Ето защо, когато консумирате разтопено масло, рискът от увреждане на тялото от свободни радикали е изключително нисък.

5. Подобрява храносмилателната система Проучванията показват, че хората с храносмилателни проблеми, не произвеждат олеинова киселина. Тъй като доброто храносмилане е ключът към доброто здраве, важно е да включите храни, богати на маслена киселина във вашата диета, за да подпомогнете храносмилането. Тази киселина подхранва клетките в червата, намалява изтичането на неразградени хранителни частици и помага при възстановяването на стената на лигавицата.

6. Намалява възпалението Олеиновата киселина е една от основните мастни киселини, с които тялото трябва да се бори с възпалението, особено в стомашно-чревния тракт. Пациентите, страдащи от улцерозен колит, болест на Крон, или други възпалителни чревни заболявания, трябва да включват масло Гхи в диетата си. И според Аюрведа това масло има ефект върху ставите и може да помогне за облекчаване на възпалението, смазване на ставите и премахване на сковаността на артритните стави.

7. Подобрява здравето на очите Витамин А има способността да подобрява здравето на очите и да предпазва от различни проблеми, свързани със здравето на очите. Този мощен антиоксидант спомага за елиминирането и неутрализирането на свободните радикали, които атакуват макулната клетка. Това на свой ред намалява риска от дегенерация на макулата и развитие на катаракта. Мастната киселина в маслото увеличава съдържанието на този важен витамин в организма, както и други хранителни вещества.

8. Здрава кожа Естествените свойства на маслото от Гхи ще помогнат за поддържане на хидратирането на кожата за дълъг период от време. Сухата кожа ускорява преждевременното стареене, включително бръчки, фини линии и увиснала кожа.

Ето как да приложите маслото Гхи:

Загрейте малко количество масло, докато достигне температура, която можете да понасяте. След това прилага върху чистата кожа и леко масажирайте за пет минути.

Изчакайте 10 минути, след това изплакнете с топла вода. Повторете тази процедура ежедневно за блестяща кожа. За да се излекуват напуканите устни, нанесете тънък слой масло и оставете за една нощ.

Можете да съхранявате Гхи маслото за дълго време, и то ще остане свежо. След като твърдите вещества от млякото бъдат отстранени от маслото по време на преработката, то става безопасно за консумация от хора, които не понасят лактозата.

 

Източник: За жената