Начало ЗА ДОМА Запуши ли се мивката взимам само 2 таблетки и ги разтварям в...

Запуши ли се мивката взимам само 2 таблетки и ги разтварям в оцет и за секунди си решавам проблема, а после само как ухае у нас

672

Забелязали ли сте, че всяка къща има собствена миризма? Хубаво е, след като апартаментът мирише на прясно изпечен пай с ябълки или на пролетни цветя.

Но какво ще стане, ако от кухнята или банята се носи миризма на канализация? Знайте, че това е първият знак, който сигнализира, че има запушени тръби и спешно е необходимо да бъдат почистени. Има много методи за борба със запушените канали.

Бихте могли да се обадите на водопроводчик, да използвате препарати, но може да пробвате да отстраните проблема с вендуза, с помощта на която ще почистите тръбите без проблеми. Ето едно ефективно средство за защита, което ми го препоръча съсед.

Как да изчистите замърсяването в тръбите?Ще ви бъде необходимо:

2 таблетки алка зелцер

1 супена лъжица оцет

Начин на употреба:

1. Поставете 2 таблетки алка зелцер в отвора за източване. 2. Изсипете оцета в дупката и оставете за 2 минути. В същото време запушете дупката здраво. 3. Пуснете гореща вода, така че тя да избута замърсяванията през канала. Това средствао не само премахва запушването, но и неприятната миризма. Можете да използвате и химични средства от рафта в магазина. Но не забравяйте за вредата, която всяка битова химия нанася на хората. Особено опасни са препаратите, които се правят на базата на мощни реактиви. Освен това, водопроводчиците препоръчват по-малко използване на химикали, защото корозират уплътненията. За да избегнете тези процедури, по-добре внимателно следете състоянието на водопроводната инсталация. Профилактика на тръбите: 1. Кипнете вода в чайник и просто излейте в кухненската мивка. Правете го на всеки два дни. Горещата вода разтваря мазнината, която прилепва по стените на тръбите и предотвратява запушването. 2. Монтирайте защитни средства – мрежа. Останки от храна, боклук, косми ще останат върху нея и няма да попаднат в канала. 3. Периодично изсипвайте в мивката няколко лъжици сол, заливайки я с вряща вода. Можете да използвате и сода с оцет. 4. Внимавайте да не запушите ваната и мивката с коса, защото нея не могат да я разтварят дори химикали. Вижте още: Как да различавата естествената кожа от изкуствената? Тези домакински трикове ще бъдат полезни за всеки собственик! Споделете новия метод с приятелите си.

 

Източник: За жената