Начало ВЕСТИ Сняг посрещна българите тръгнали на почивка в Гърция за празничните дни

Сняг посрещна българите тръгнали на почивка в Гърция за празничните дни

395

Хотелите в Халкидики, Кавала и Тасос са пълни само с български туристи. Трафикът на автомобили от граничните пунктове с България е засилен от вчера, без да има задръствания в Гърция, предава кореспондентът на БНР в Атина.

След влизане в Гърция има екипи на полицията, които проверяват избирателно дали туристите не пренасят акцизни стоки – бензин, цигари и алкохол. За пореден път от полицията предупреждават шофьорите да не качват непознати хора в автомобилите си, тъй като се проверява за нелегални имигранти.

Хотелиерите в Северна Гърция са изключително доволни от актива на българските туристи. В тези празнични три дни са предпочетени по-луксозните хотели, които свалиха цените, но поддържат добро обслужване.

Единствено времето леко изненада пристигащите български туристи. Заваля сняг на планината Олимп, но на брега на морето времето е слънчево и топло.  В Атина по къс ръкав – на север есента идва, в планините зимата!, отбелязва от своя страна промените във времето в южната ни съседка в.“Български новини“.

Южна Гърция започна леко да се захлажда, след месеците на жега, но по-на север и особено на висока надморска височина изглежда е дошла зимата. На Каймакчалан на надморска височина от 2000 м вече вали сняг. Същата е картината и на най-воската гръцка планина – Олимп. Там започна да вали още от четвъртък.

 

Източник: За жената