Начало ЗДРАВЕ Както много от пациентите ми, пълнеех на корем-Винаги им разкривам причините за...

Както много от пациентите ми, пълнеех на корем-Винаги им разкривам причините за трупане на мазнини в коремната област

334

Подобно на много от моите пациенти, страдах от коремни мазнини, които продължават да ме преследват и до днес. Опитах много различни диети и тенденции, за да помогна за премахването на излишъка на мазнини точно в тази област. Останаха си по мен, докато разбрах основната причина.

Лош метболизъм

Ако тялото ви не е в състояние да използва мазнините като източник на гориво (изгаряне на мазнини, която прониква в клетката), а след това има друг избор, освен да ги съхранява като ги натрупва около корема.

Ако на клетките ви липсват няколко важни хранителни вещества, процесът на изгаряне на мазнините за производство на енергия няма да бъде ефективен. С цел да изгорят мастните киселини , нашите клетки изискват карнитин и витамин В2 (рибофлавин).

Има 2 неща, които можете да направите, за да определите, дали метаболизмът на мастните киселини е причина за излишъка мазнини.

Първото е да ги изследвате с помощта на лекар по функционална медицина, за да се определи дали сте в състояние да изгаряте мазнините правилно.

Второто е да промените мазнините, като се лишите от лошите, възпалителни мазнини и ги замените с добри източници на мазнини. Добрите мазнини не насърчават възпаленията и могат да бъдат намерени в рибата, органично кокосово масло, авокадо, студено пресован зехтин.

Лошите бактерии в организма

Много хора, които са с наднормено тегло и искат да се отърват от коремните мазнини, често имат симптоми на синдром на раздразненото черво , включително подуване на корема , запек , диария . Всички тези симптоми, заедно с много други, може да са признак на свръхрастеж на бактерии в тънките черва .

Хората обикновено имат значително количество бактерии, които присъстват в храносмилателното им пространство, разположени в техните уста и дебелото черво. Понякога тези бактерии могат да бъдат прехранени и разширяват обема на стомаха и тънките черва поради лош избор на диета и ниска стомашна киселина.

Докато в тънките черва, тези бактерии могат да „крадат“ важни хранителни вещества от нашата храна, водят до намаляване на нивото на храненето навлизането на полезни вещества в кръвта. Ако се храните правилно и все още не губите тегло, може да става въпрос за бактериален свръхрастеж което води до липса на хранителни вещества, които навлизат в клетките ви.

Има тестове, които могат да определят, дали това е основната причина за невъзможност да изгаряте мазнините и да отслабвате.

Хормонален дисбаланс

Има безброй хора, които се занимават с някакъв вид хормонален дисбаланс . Това може да включва дисбаланс в нивата на инсулина , надбъбречни хормони , полови хормони и мозъчно базирани хормони. Възможно е някои да са свързани с диабет, дисфункция на щитовидната жлеза , безплодие, поликистозни яйчници или надбъбречната жлеза.

Нашите хормони контролират обменните процеси на клетките ни, тяхната реакция към дразнители, тяхната способност и скорост на производство на енергия, настроение и съхранение или употреба на мазнини и въглехидрати. Един хормонален дисбаланс никога не може да се случи в изолация, тъй като всички хормони взаимодействат един с друг и определят ефектите, които имат помежду си.

Хората, които имат лошо хормонално състояние, неизменно ще имат проблеми с теглото си. От затлъстяване и диабет до дисфункция на щитовидната жлеза и безплодие, невъзможност да отслабнете са основната причина. Лекар по функционална медицина може да ви помогне, за да определи, дали имате хормонален дисбаланс, който е в основата на наддаването на тегло.

Не ядете органична храна

Културите, често се пръскат с пестициди и хербициди, така че фермерите да могат да достигнат високи добиви. Тези химикали влияят на бактерии, вируси, гъбички, които се намират в организма по отрицателен начин.
Напоследък някои от химикалите, които се използват потенциално могат да заменят някои аминокиселини и да предизвикат нашите протеини, като нефункциониращи съставки от диетата.

Глифозат, хербицид, използван от селскостопанския отрасъл е способен да променя състава на молекулата на инсулина, който става неразпознаваем за тялото и то да не го използва правилно.

Важно е да се опитаме да намалим влиянието на тези химикали, което ще повиши качеството на живот и намаляне на теглото. Веднага след като започнах да се храня с органични зеленчуци и плодове, забелязах значителен спад в моето собствено тегло!

Диета с високо съдържание на захар и въглехидрати

Не е тайна, че преработените храни съдържат високи нива на захар и рафинирани въглехидрати. Тези „храни“ са причина повишените нива на инсулина, което води до складиране на мазнини, ако захарите се съхраняват в кръвния поток и не се използват за производство на енергия веднага. Повечето водим относително заседнал живот, седим пред компютри и телевизори в продължение на часове, докато консумираме храни, които поддържат високи нива на въглехидрати в тялото.

Това е една от най-основните промени, които можете да направите в живота си. Изберете непреработени храни, храни, по-високо съдържание на протеини и мазнини с добро качество, отколкото високи въглехидрати.

 

Източник: За жената