Начало ЗДРАВЕ Всяка вечер накисвам няколко бадема, а сутрин пия водата и ги изяждам!...

Всяка вечер накисвам няколко бадема, а сутрин пия водата и ги изяждам! Ето какво се случи с тялото ми

346

Нашето здраве е доста впечатляващо, защото зависи от много фактори, но много от тях разчитат на един елемент от нашия живот, който често се пренебрегва заради връзката му с естетиката. Тук става ясно, че говорим за храненето.

Храненето е едно от най-важните неща, когато става въпрос за добро здраве. Ако не ядем добра храна, нашето тяло няма да се чувства добре и няма да има всичко, което е необходимо, за да работи правилно. В тази статия ще обсъдим една много полезна съставка за нашето тяло и това са бадемите!  Бадемите  имат много предимства и трябва да ги включите в диетата си.

Ето само някои от тях, ако ги ядете всеки ден:

Защитете сърцето си:  Ако накиснете 4 бадемa за една нощ и ги ядете на сутринта, това ще ви помогне да защитите сърцето си. Калият и протеините, които съдържат бадеми, ще направят чудеса за тялото ви.

Увеличете енергията си:  Бадемите са невероятен източник на енергия, който трябва да имате, ако страдате от липса на енергия. Ще се почувствате свежи и пълни с енергия, като ядете няколко бадема на ден.

Понижете холестерола:  Витамин Е, който съдържат, ви помага да поддържате нивата на холестерола в кръвта, като предотвратявате артериалните проблеми.

Подобрете здравето на мозъка:  Хранителните вещества, които се намират в бадемите като L-карнитин и рибофлавин, повишават мозъчната активност, като се избягват когнитивните заболявания.

Укрепвайте костите си:  Голямото количество калций също прави чудеса за костите ви, като ви предпазва от фрактури и проблеми като цяло.

Кръвното налягане:  Както казахме, бадемите ви помагат да регулирате нивата на холестерола в кръвта си, така че те са много добри за тези, които имат високо кръвно налягане.

Предотвратяване на рака на дебелото черво:  Едно от най-добрите предимства на бадемите е, че те помагат да предотвратите образуването на ракови клетки, свързани с рак на дебелото черво.

Ето как да подготвим бадемите:

Трябва да купите сурови бадеми и да ги сложите в чаша вода. Уверете се, че те са добре накиснати. Изпийте водата сутринта и изяжте бадемите. Ще забележите големите им предимства бързо!

 

Източник: За жената