Начало КЛЮКАРНИК Въпреки, че е за плетене на чорапи, този път не е от...

Въпреки, че е за плетене на чорапи, този път не е от баба ми начинът! Бързо плетене на чорапи! Толкова лесно, че и начинаещ ще се справи!

602

Топли и красиви плетени чорапи – това е най-добрият подарък за краката в студения сезон!

Плетене на чорапи на две игли

ЩЕ ВИ ТРЯБВА

прежда желания цвят  2 игли шивашки метър

С цел да се усъвършенства продукта да пасва на крака, е необходимо да се знае точно с размера на краката си и височина на глезените. Също така се идентифицира дължината на палеца.

Операцията започва с подготовката на задната страна на ластика. На двете игли, наберете 22 бримки. Плетете 4 см, редуващи се между на лице и наопаки ред.

Изплетете още 4 см само на лице.. Задната част на чорапа е готова.

А сега да преминем към петата. За да стане петата, се намалява във всеки ред с дне, три и 2 на предпоследния ред. Правете това, докато не останат 12 бримки. Необходимо да се започна отнова да се разширява, за да се увеличи размера на плетката.

Започнете ред, като редувате в обратната последователност да увеличавате редовете, докато отново достигнете 22 раздели – така вече сте оформили долната част на петата.

Чорапът ще се плете по същия начин, като петата: намалявате на ред 12, и след това се добавя към първоначалния размер. Равенство трябва да имате на върха на чорапа-8 сантиметра, всеки лицев ред се свързва на първия и последния с ръб. С такава пета се свързва с горната част на чорапа и продуктът придобива завършен вид.

Плета 4 см на лице чорапа по същия начин, както от върха към петата. 4 см ластик и това е.

Готово! По същия начин се свързва втория чорап.

 

Източник: За жената