Начало ЗА ДОМА Цял живот това ми е най- голямата мъка в домакинството, пустите фуги,...

Цял живот това ми е най- голямата мъка в домакинството, пустите фуги, все ги търкаш и все са мръсни, докато баба не ме научи на това

433

Няма нищо по-неприятно от петната между фугите върху белия под. Това не е никак естетически приятно!

Естествено, това създава някои проблеми с хигиената, тъй като на пода между плочките се появява мухъл и бактериите започват да се натрупват.

Оказва се, че има някои невероятни начини за решаване на този проблем.

Най-важното е, че ще ви предложим само естествени методи!

1) Сода за хляб . Използвайки гъба, вода и 1/2 чаша сода за хляб, лесно можете да се отървете от следите между фугите.

2) Оцет За много мръсни и тъмни фуги естествено трябва да използвате оцет. Вземете влажна гъба, накиснете я в бял оцет и избършете белия под!

3) Борба с мухъла с водороден пероксид Ако имате проблем с мухъла, да речем, в банята, опитайте това решение. Смесете 1 част водороден пероксид (3%) с 1 част вода и сместа добавете към спрей бутилка. Напръскайте целия под с разтвора, изчакайте 45 минути и започнете почистването.

4) Сол Солта има антибактериални свойства, така че е чудесна за дезинфекция, почистване и измиване.

5) Лимонена киселина Може би вече знаете, че лимонената киселина помага в козметичните процедури, същият ефект има и при почистването на пода.

6) Боракс Сместа от боракс със сода ефективно почиства, дезинфекцира и дезодорира всяка повърхност.

7) Почистване с пара С помощта на пара можете да почистите и дезинфекцирате всякаква повърхност. Този процес също така ще ви помогне да се отървете от микробите.

8) Течен сапун Естествено, става дума за сапун, в който няма агресивни химикали! Можете да го смесите с вода и сода, за да получите по-добър ефект!

 

Източник: За жената