Начало КЛЮКАРНИК Ето защо заключиха Гринго. Всичко е било от любов!

Ето защо заключиха Гринго. Всичко е било от любов!

142

Унизителен фалит на Софи Маринова най-вероятно е накарал гаджето й Тодор Давидов-Гринго да се забърка в рекетьорския скандал. Борчове за над 400 бона е натрупала чалгарката, показват документи в Търговския регистър.

Макар и почти ежедневно да има участия, а хонорарите й да са сериозни, Софка вече няколко години така и не може да си върне заемите. След многобройни отсрочки кредиторите решават да си съберат парите принудително. С помощта на съдия-изпълнител са запорирани двете фирми на певицата.

На банка певицата дължи 302 907 лева кредит, главница, лихви и глоби за забавяне и допълнителни 46 бона такси по дело и разноски към съдия-изпълнителя. Отделно от това Софка не е върнала навреме и други 30 бона на фирма за бързи кредити. Заедно с адвокатските хонорар, съдебни такси и наказателни лихви към сумата се натрупват и други почти 30 хиляди лева, показват запорните съобщения.

 

По закон кредиторите имат право да продадат имуществото на фирмите, за да си получат парите. Двете дружества на Софка обаче нямат нищо на свое име. За това според юристи съвсем скоро предстои запор и на апартамента в София и къщата в Етрополе, притежавана от певицата. Според запознати процедурата по продажбата на жилището с площ 187 квадрата е възможно да започне до седмици. Преди това певицата трябва да бъде изгонена оттам, за да почнат огледи от кандидат-купувачи.

Предстоящият фалит на Софка е приет извънредно тежко от приятеля й Тодор Давидов, твърдят хора от фолксредите. Отчаян от задаващия се финансов крах и унизителен скандал, Гринго започва трескаво да търси пари, за да се разплати с кредиторите, пише ежедневник.

В опит да се измъкнат от кризата Софка и Гринго решават да организират концерт в „Арена Армеец“. Надеждите им са, че приходите от билети и спонсори ще стигнат да се върнат заемите. Повод е 20-годишнината на сцената на Софка. Концертът обаче е чак през декември, а гаранция, че пари ще се изкарат няма, подозират хора от чалга средите.

След множество откази от приятели за финансова помощ, Гринго се принудил са ги изкара с престъпления. Така заедно с авера си Стефан Сливков пробват да изнудят айтоския бизнесмен Асен Атанасов. Под заплаха, че ще убият семейството на бизнесмена, те му искат 50 бона рекет. Номерът с изнудването не минава и след сигнал в полицията от жертвата двамата пишман рекетьори са арестувани.

 

Източник: За жената