Начало КЛЮКАРНИК Ето как изглежда дъщерята и внучките на Михаил Горбачов

Ето как изглежда дъщерята и внучките на Михаил Горбачов

4811

Епохата на смяната на строя, случила се в началото на 90-те години, донесе стремителни промени, които не всеки бе готов да приеме. Последните години на съществуването на СССР се запомниха още и с управлението на доста младия, по онези мерки, политик – Михаил Горбачов.

Как сега живее бившият лидер на страната и с какво се занимават неговите потомци?

Дъщерята и внучката на Михаил Горбачов винаги са приковавали вниманието на пресата. И това е напълно нормално, все пак потомците на известните политици, а още повече на президентите, винаги е трябвало да отразяват лъчите на славата на техните високопоставени роднини.

Единствената дъщеря на Горбачов Ирина Вирганска навърши вече 60 години. Тя се омъжи за втори път и живее своя тих съпружески живот с бизнесмена Андрей Трухачьов.   Ирина вече не се появява на светски мероприятия.

Повечето си време тя отделя на работата си в Горбачов-фонд, на който е вицепрезидент. Затова дъщерята на последния президент на СССР направо трябва да живее едновременно в два града. Тя прекарва доста време както в Москва, така и в Мюнхен.   Доста повече внимание пресата обръща на дъщерите на Ирина – Ксения (родена през 1980 година)  и Анастасия (роден през 1987 година). Момичетата пораснаха като големи красавици, дори са се пробвали на модния подиум, макар и майка им да ги виждаше в доста по-различна сфера.

С времето светът на модата престана да вълнува момичетата. И двете внучки на Горбачов се омъжиха и сега посвещават цялото си време на семейното огнище, избягвайки светските мероприятия.   Ксения Вирганская още през 2003 година се омъжи за своя колега от университета Кирил Солода. Бракът ѝ с бизнесменския син обаче издържа само две години. След това спътник на Ксения стана Дмитрий Пирченков – бивш концертен директор на Авраам Русо.

Що се отнася до трудовата дейност на Ксения, трябва да се отбележи, че тя е главен редактор на руската версия на списание L’Officiel, където тя смени на поста Ксения Собчак. Анастасия Виргенская се омъжи през 2010 година за успешния PR-мениджър Дмитрий Зангиев. По думите на близки на двойката, сватбата е струвала около 1 милион рубли, отчитайки неголямата заплата на Дмитрий, вероятно, тя е била платена от добрия дядо на Анастасия.

На нея са присъствали само роднини и най-близки приятели.   Трябва да се отбележи, че Анастасия е успяла да поработи в списание Grazia, а също да бъде и главен редактор на портала trendspace.ru. Тя също много пътешества по света и активно помага на майка си в работата ѝ.   В тези дни внучките на Горбачов посещават само мероприятия, свързани с работата на фонда на своя дядо.

Затова най-често те могат да бъдат засечени в САЩ, където е офисът на Горбачов-фонд, или в Германия, където живее майка им.