Начало ВКУСНО Отидохме на гости на най- добрият приятел на мъжа ми, жена му...

Отидохме на гости на най- добрият приятел на мъжа ми, жена му какви пържолки беше направила, акъла ни взе направо!

356

Тези гъбени котлети са чудни, доста крехки и вкусни стават

Предлагаме ви рецептата за гъбени котлети, които направо ума ще ви вземат. Правят се действително много лесно и не са никак трудоемки.

За сметка на това стават крехки, ароматни и невероятно апетитни.

Трябват ни четири-пет котлета, три-четири лъжици масло, една глава лук, 500 грама гъби, две яйца, магданоз, една филия сух хляб, черен пипер, сол на вкус.

Първо е необходимо да си почистим хубаво гъбите, а после да ги нарежем на филийки. След това ги задушаваме заедно с маслото и малко вода. А след минутки добавяме към тях и нарязания лук, магданоз и сол на вкус.

Щом са вече готови, оставяме гъбите да изстинат настрани. През това време си накисваме във вода филийката сух хляб, а после я изстискваме хубаво и я добавяме към гъбите. Вътре слагаме и жълтъците от двете яйца.

Взимаме след това котлетите и добре ги начукваме. Подправяме си ги с черен пипер и сол на вкус, а после ги потапяме в белтъците, които сме разбили предварително. Може да ги оваляме и в малко галета, така ще стане още по-вкусно.

Добре оваляни, котлетите се слагат да се пържат, но на силен огън на тигана. След като са напълно готови, отгоре ги поливаме с гъбите и гъбения сос. Става фантастична вкусотия, от която пръстите ще си оближете.

 

Източник: За жената