Начало ВЕСТИ Постъпката на чичо Пацо е достойна за възхищение: Ето какво направи, за...

Постъпката на чичо Пацо е достойна за възхищение: Ето какво направи, за да върне изгубен портфейл на човек от Пловдив

354
Сподели

Възрастен мъж пътува километри всеки ден в продължение на седмица, за да намери притежателя на изгубен портфейл.

Тъй като нямал нищо друго освен имена и адрес, той написал писмо на собственика и всеки ден го чакал на точно определено място в София, за да му го предаде.

 

Всичко започнало в началото на предишната седмица, когато Георги си загубил портфейла.

По съвет на приятели още на следващия ден обявил документите за изгубени и все пак нещо отвътре му дало надежда, че ще ги намери. Вечерта на прибиране, мъжът, който е от Пловдив, намерил в пощата си писмо без подател, а текстът го оставил без думи:

„Здравей, Георги!  Аз съм чичо Пацо от „Банишора“. Снощи намерих твоята кожена кесийка с документи, 9 на брой – 4 карти плюс тази за тока, лична карта, шофьорско свидетелство и талонче. Предлагам ти следното, тъй като аз нямам телефон и нямам пари, за да дойда до Пловдив, всеки ден, считано от сряда, ще чакам на пилоните на НДК между 17 и 18 ч. Знам как изглеждаш. Сега се успокой и до скоро.“

Георги не успял да отиде на срещата веднага. Дни по-късно се явил леко скептичен дали ще бъде чакан с толкова голямо закъснение. Днес обаче и двамата са доволни. Георги, че е получил вещите си отново, а чичо Пацо, че е направил добро. Не поискал нищо в замяна, въпреки че живее в полупорутена къща в близко до София село, а пари за телефон дори няма.

 

Източник: За жената