Начало КЛЮКАРНИК Дете-герой: Най-младата жертва, която е преборила рак на гърдата е само на...

Дете-герой: Най-младата жертва, която е преборила рак на гърдата е само на 8 години

322
Сподели

Малката Крис Търнър била само на осем години, когато е диагностицирана със секреторен рак на гърдата – рядка форма на рак, която засяга един милион души.

За щастие, се е преборила благодарение на бързата реакция на родителите й, които сега имат само една мисия: да предупредят останалите на огромното значение от ранно диагностициране на болестта, защото това е най-сигурният начин, който увеличава шансовете за оздравяването.

Криси оживяла точно заради упоритостта на нейните родители, които въпреки че лекарите им казвали, че не става дума за нищо опасно предвид младостта на момичето, настояли повече мнения. В крайна сметка третият медицински екип, към който се обърнали, направил всички опити и установил черната диагноза.

Въпреки това, момичето е победило болестта и без химиотерапия, защото лекарите успели на време да й направят качествена мастектомия, преди да успеят туморните клетки да се разширят на лимфните възли.

Смята се, че точно Криси е най-младата жертва с тази диагноза и точно защото е толкова млада, тя и нейните родители се решили на житейската мисия: да предупреждават другите да не бягат от своите страхове, но още с първия подозрителен знак да проверят за какво става въпрос. Това е единственият начин да спасите живота си във времето или да премахнете ненужното подозрение.