Начало КЛЮКАРНИК Уникална българска сватба вдигна благоевградчанин, който си взе булка от петричко село...

Уникална българска сватба вдигна благоевградчанин, който си взе булка от петричко село (СНИМКИ)

367
Сподели

Уникална сватба вдигнаха благоевградчанинът Иван Карадимов и неговата избраница от петричкото село Кулата Десислава Карадимова. Прекрасните младоженци изненадаха гостите си, появявайки се с красиви български носии. Пременени с носии от Пиринския край били и техните най- важни гости кумовете Красимира и Антон Илиеви и прекрасната им дъщеря, съобщава struma.com.

Сватбеното тържество на младото семейство Карадимови се състоя в механа в гоцеделчевското село Делчево, където атмосферата, определила и идеята на Десислава и Иван да сменят традиционната булчинска рокля и костюма за младоженеца с български носии. Първоначалната идея на младоженците била всички гости на тържеството да бъдат в носии, но заради това, че имали гости такива от няколко държави не успели да я осъществят, разказват щастливите младоженци пред struma.com.

След 6 годишна връзка Десислава и Иван си казаха заветното „Да“, вричайки се във вярност за цял живот в старинна обстановка като от български филм. Всички традиционни сватбени ритуали от стари времена бяха изпълнени – ритане на менче, захранване от майката и свекървата, и др. Изненадата за гостите и младоженците била тортата, която от ресторанта, поднесли поставена върху голямо отрязано дърво. С кръшни танци и хора до зори продължила сватбената приказка на Десислава и Иван.

Пожелаваме на младото семейство Карадимови много щастие и разбирателство. Да запазят българското в себе си и предадат това на децата им.