Начало ВКУСНО Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко,...

Вече всички си правят хляба така, никой не използва фурната, хем по-бързичко, хем по-лесничко

430
Сподели

Този хляб на тиган се прави доста лесно, направо изненадващо

Предлагаме ви рецептата за хляб на тиган. Голяма вкусотия е, а приготвянето му е наистина много лесно.

Готов е за нищо и никаквите 45 минутки, ще го харесате със сигурност.

 

Трябват ни 500 грама брашно, 10 грама бакпулвер, олио, около 150 грама хладка вода, една лъжица сол, една лъжичка захар.

Чуден и вкусен е този домашен хляб, който си правим сами и става действително бързо, само за има-няма 45 минутки. Но заедно със самото приготовление.

 

Първо е необходимо да вземем една купа и в нея да смесим брашното с бакпулвера, солта и захарта. Наливаме след това олиото и бъркаме с лъжица, но може и с ръка – докато стане на трохи.

После малко по малко наливаме вътре и водата, която задължително е нужно да бъде хладка, но не и студена. Отново бъркаме хубаво, докато се получи средно меко и нелепнещо тесто.

Оставяме го да престои някъде настрани за около 10-15 минутки, а после го взимаме и от него започваме да си правим топки. През това време пускаме да се нагрява един голям и сух тиган.

Взимаме всяка една от топките и я разточваме с големина, колкото е самото дъно на тигана. Мятаме разточеното тесто в тиганчето и печем по близо 5 минутки от всяка страна.

 

Този вкусен хляб на тиган се консумира, докато е още топъл и дори горещ. Става тройно по-вкусен ако го намажете с малко масълце. А може и да го гарнирате с нещо по ваше желание – сирене, кашкавал, чесънче или друго.

Сервирайте го към основното ястие и ще видите как пръстите ще си оближете с него. В пъти е по-вкусен от купешкия, а и знаете отлично как сте го правили и какво точно има в него.

 

Източник: За жената