Начало ЗДРАВЕ Как да възстановите вашата щитовидна жлеза, за да изгаря мазнините и да...

Как да възстановите вашата щитовидна жлеза, за да изгаря мазнините и да активира метаболизма

330

Състоянието на намалена функция на щитовидната жлеза се случва, когато щитовидната жлеза не успява да произведе достатъчно количество хормони, които да регулират метаболизма на тялото.

Симптомите могат да включват увеличаване на теглото , умора, депресия, лоша концентрация, суха кожа и запек.

Хипотиреоидизъм – ако не се лекува, ще доведе до затруднения при загуба на тегло, но след като се третира адекватно това трябва да се подобри.

Когато човек взима медикаменти за щитовидната жлеза все пак е важно да се включат хранителни насоки за подобряване на ефекта на лекарството и да се подобрят всякакви хипотироидните симптоми. Често виждаме хора в болниците, които приемат лекарствата си, но са все още изпитват много от симптомите, въпреки че техните кръвни тестове са нормални. С комбинирано лечение, диета и начин на живот тези симптоми могат да бъдат нещо от миналото! В повечето случаи хипотиреоидизъм се причинява от автоимунно заболяване , наречено “ болест на Хашимото „. Това има силен генетичен компонент, когато имунната система атакува щитовидната жлеза.

Съвети за здравословно функцията на щитовидната жлеза:

Всички плодове и зеленчуци съдържат мощни фитонутриенти, които поддържат здраваа имунната система. Благодарение при всяко авто-имунно заболяване, е важно да се намали възпалението с анти-оксиданти, като ядете ценни фито-хранителни вещества. Яденето на храни, богати на селен, като бразилски орехи, ракообразни, яйца, слънчогледови семки и чесън ще помогне да поддържате здравословен метаболизъм. Съдържание на селен варира в храните, в зависимост от съдържанието на почвата, някои географски региони са много бедни на тази съставка. Дефицит на селен може да се определи с кръвен тест. Добрата функция на щитовидната жлеза също изисква адекватни нива на йод, минерал, изискван от органа за синтеза на хормоните на щитовидната жлеза. Консумирането на храни богати на йод, като водорасли, морски риби, ананас, йодирана морска сол, (избягване на свободно течаща агент), спанак и марули е много важно. Избягвайте консумацията на неферментирали соеви продукти.  Стресът може да бъде голям фактор, който може да има голямо негативно влияние върху вашите хормони на щитовидната жлеза.

Добре е да използвате техники за управление, като медитация, йога, топли бани, упражнения, четене и други релаксиращи дейности. Избягвайте глутен, ако имате непоносимост. Има редица изследвания, които показват, че автоимунните заболявания, по-специално болестта на Хашимото, може да бъде свързана с непоносимост към глутен.  Избягвайте захар, кофеин, рафинирани обработени храни, консерванти, добавки и синтетични оцветители, колкото е възможно. Кокосовото масло е добро, за да се стимулира по-мудна щитовидна жлеза. Така че продължавайте напред и се чувствайте добре дори и с Хашимото. Можете да успее да преливате от енергия, здраве и да загубите тегло!

 

Източник: За жената