Начало ВЕСТИ Неописуема трагедия: Почина Мариянна, на която 7 болници отказаха помощ, 3 деца...

Неописуема трагедия: Почина Мариянна, на която 7 болници отказаха помощ, 3 деца останаха без майка

190
Сподели

39-годишната Мариянна Цакова от Габрово почина и остави три деца без майка, съобщава TrafficNews.bg Преди около година Мариянна разбира, че има рак на шийката на матката с разсейки в черния дроб.

Благодарение на стотици добри хора, семейството ѝ успява да събере 30 хиляди лева, необходими за лечението и операцията ѝ в клиника в Турция.

Преди месец жената получава усложнения. По това време тя се намира в София при своите родители. В седем болници отказват да я приемат, въпреки състоянието, в което се намира.

„Навсякъде отказват да я приемат за преливане на кръв – отказват лечение. За тях, това е следствие от заболяването. Дори от онкологичната болница ни казаха, че няма как да я приемат, защото приемите са само планови и трябва първо да мине през контролен преглед и ако лекари се съгласи – да я приемат”, разказа тогава съпругът на Мариянна – Андриян.
Мариянна обикаляла по болниците с частна линейка и с една молба – да бъде приета, за да се установи от къде е кръвоизливът. Обиколката й по болници продължила шест дни. „На 23 септември се принудихме да се обадим в Турция, където основно й върви лечението. От Турция изпратиха линейка за около 5 часа, след което я откараха обратно там”, съобщи Андриян.

Първоначално бе съобщено, че на 29 септември тя е претърпяла успешна, спешна операция и е запонала да се възстановява. След това обаче състоянието и се влошило и усилията не лекарите не са могли да я спасят.
Поклонението пред тленните останки на Мариянна Цакова ще се извърши на 21 октомври 2017 г. в ритуалната зала на габровските гробища. Опелото започва в 12 часа.