Начало ВЕСТИ Тайното писмо на кралицата на Англия във връзка с принцеса Даяна разтърси...

Тайното писмо на кралицата на Англия във връзка с принцеса Даяна разтърси света!

295

С всяка изминала година светът научава все повече подробности от живота на принцеса Даяна, която загина нелепо при автомобилна катастрофа преди 20 години.

Първоначално принцесата изглеждаше мила и чудна жена, която повече от всичко на света иска да бъде обичана. Но на кадрите, които се появиха в последно време, виждаме необикновена и смела, великодушна и очарователна жена, която се е оказала заложник на обстоятелствата.

Когато медиите гръмнаха с новината, че принцесата е загинала в катастрофа, целият свят бе в шок.

Никой не можеше да си представи, че обичаната от всички принцеса си е отишла на толкова ранна възраст. Журналистите незабавно започнаха да обвиняват кралицата в безразличие.

Тъй като Елизабет II не показваше никакви емоции, почитателите на лейди Ди бяха уверени, че кралицата въобще не скърби за майката на прекрасните си внуци.

Наскоро обаче в мрежата се появи писмо на нейно величество, адресирано до придворната дама Хенриет Абел Смит, което напълно опровергава всички слухове за кралицата, които се появиха в онзи момент.   „Това наистина е ужасно, смъртта на принцеса Даяна е огромна загуба за нас и за цялата страна.

Уилям и Хари се държаха много мъжки на погребението, гордея се с тях. В това писмо за първи път давам воля на емоциите си, все още е трудно да дойда на себе си след случилото се”, пише Елизабет. Страшната новина застигна кралското семейство по време на почивката му в замъка Балморал в Шотландия. Говори се, че след тъжната вест няколко дни кралицата не е приемала гости, оправдавайки се с неразположение.

Но британците не спираха да негодуват. Официално обръщение от страна на нейно величество така и не идваше, затова и някои открито говореха за причастността на кралицата към смъртта на Даяна. Когато тя най-накрая кралицата записа своята реч, много от британците не й повярваха.

„Това е много голяма загуба за цялата страна. Изправям се пред вас като кралица и баба. Даяна беше изключителен човек. Тя никога не губеше оптимизма си, винаги се усмихваше. Вдъхновяваше околните със своята топлота и доброта”.  Източници разкриват, че Елизабет е страдала много в този момент.

А задържането й в Шотландия обясняват с грижи за внуците си. Лейди Хенриет Абел Смит е била придворна дама в периода  1949- 1987 година. Лейди Хенриета умира през 2005 г.  След смъртта й писмото от Елизабет II е продадено на търг и сега е в ръцете на частен колекционер.

 

Източник: За жената