Начало ВЕСТИ Зловещи подробности за трагичната смърт на бившия здравен министър Евгений Желев, убил...

Зловещи подробности за трагичната смърт на бившия здравен министър Евгений Желев, убил го е …

456
Сподели

При нелеп инцидент с трактор днес към 15,30 часа загина бившият кмет на Стара Загора и бивш здравен министър д-р Евгений Желев. През юли той навърши 60 години, а преди 2 седмици организира голямо тържество, за да почерпи за юбилея си приятели и съратници в Стара Загора, пише Трафик нюз бг.

Днес Желев, който бе организиран ловец, отишъл на ловната хижа в чирпанското село Яздач и решил да се погрижи за овощните дръвчета край нея, като изоре терена с трактор. При обстоятелства, които се изясняват в момента, тежката машина се обърнала и го затиснала смъртоносно. Когато го намерили, той вече бил починал.

Поклонението и погребението ще бъдат в неделя в Стара Загора. За същия ден бе насрочена и общинска конференция на партия АБВ, в която той членуваше, след като напусна БСП, но със сигурност форумът ще бъде отложен.

Д-р Желев бе кмет на Стара Загора в продължение на 2 мандата от 1999 до 2007 година, преди това беше директор на областната болница. От 24 април 2008 г. до 27 юли 2009 г. той беше министър на здравеопазването в кабинета на Сергей Станишев. Медицинската му специалност бе ортопедия.