Начало ВЕСТИ Кифлата Альона, която уби петима пешеходци, реве в съда, не я пуснаха...

Кифлата Альона, която уби петима пешеходци, реве в съда, не я пуснаха под гаранция (СНИМКИ/ВИДЕО)

225
Сподели

Дъщерята на известен украински олигарх Альона Зайцева сътвори истинска касапница в Харков вчера през нощта, когато връхлетя със своя „Lexus“ върху пешеходци на тротоара и уби петима, пишат местни медии.


20-годишната Зайцева минала на червено и със скорост, двойно по-висока от разрешената и се врязала в неподозиращите хора.
От появили се записи на охранителни видеокамери се вижда, че девойката се е състезавала с друг автомобил, но след като го изпреварила, минавайки на червено, изгубила контрол над колата си.


Стана ясно също така, че Зайцева е била поне четири пъти глобявана досега за бързо шофиране.

Първо медиите в Украйна съобщиха за шестима загинали, но после от Министерството на вътрешните работи уточниха, че жертвите са пет, но две жени се намират в много тежко състояние. Сред убитите има и 15-годишно момиче, а тежко ранена е бременна жена.

Веднага сред катастрофата, на мястото се появили два джипа с въоръжени телохранители, които спасили Зайцева от бесните очевидци.
Зайцева е дъщеря на мултимилионера Василий Зайцев, директор на местна енергийна компания.

В момента на катастрофата не е била употребила алкохол, очакват я до 10 години затвор. Преди няколко часа местен съд отхвърли молбата да бъде пусната под гаранция и ще престои в предварителния арест поне два месеца без право на замяна на мярката.