Начало КЛЮКАРНИК Когато видите този вид стоножка, не е случайно-Не я убивайте! Ето защо!

Когато видите този вид стоножка, не е случайно-Не я убивайте! Ето защо!

324

Когато забележите, стоножка в дома си – безцветно, доста бързо и издължливо същество – вероятно първата реакция ще бъде да изпищите и да я настъпете. Не го правете!

Тя е хищник, артропод, който е изключително полезен в дома.   Стоножката унищожава много по-вредни насекоми, отколкото е самата тя, като хлебарки, молци, които ядат книги, дрехи и тапети, мравки.

Те търсят мокри места в къщата и примамват плячката и не се колебаят да отстранят всяко насекомо, което минава през дома ви.   Те с векове унищожават други насекоми с две неща – те са невероятно бързи и първите два крака им служат като нокти на отрова (не се притеснявайте, те могат да убият други насекоми, но не могат да ви навредят). В допълнение, те имат много бърз метаболизъм, което означава, че те постоянно са гладни и винаги търсят нова хапка.

Предните им крака служат като клещи за инжектиране на отрова за разваляне, но те са твърде слаби, за да проникнат в човешката кожа, така че не е нужно да се страхувате.   Другите крака им позволяват да се движат бързо и да преследват насекоми, използвайки тактиката на заплитане на краката с краката си.   Ако въпреки тази информация не искате да имате стоножки като съквартирант, хванете я в някой буркан и извадете я и задължително попълнете всички дупки в стените и в дома, откъдето могат да влязат. /За жената