Начало ВЕСТИ Лъснаха нови разкрития за сина на Долорес Арсенова, Калоян си купил пищова...

Лъснаха нови разкрития за сина на Долорес Арсенова, Калоян си купил пищова през 2015-а и…

191

Синът на Долорес Арсенова  – Калоян, който бе задържан в сряда за стрелба в заведение в столичния квартал „Лозенец”, си извадил разрешение за оръжие през 2015 година, сочи справка на КОС. Той си изкарал всички възможни документи и ги входирал в 1 РПУ в София.

Минал задължителният курс по стрелба, за да удостовери, че може да борави с бойно оръжие, пише „Телеграф”.
Пистолета си „Глок” регистрирал по надлежния ред и почти никога не се разделял с него, разказват негови приятели. Във фаталната сряда сутрин Калоян, Златистия-младши и още няколко техни авери се запили в заведението на ул. „Цветна градина” 38, като празнували новороденото бебе на Арсенов. Викнали и Радо Шишарката да им пее на ушенце. Докато виел глас в хита на мутренските години „Тигре, тигре”, Йордан се превъзнесъл и пиян взел пищова на ексминистерския син и изгърмял 5 патрона.

Фаталният „Глок” вече е иззет от полицията. Най-вероятно и разрешителното на Калоян ще бъде отнето.

Както БЛИЦ съобщи, синът на бившия екоминистър Долорес Арсенова е с повдигнато обвинение и мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 500 лв. Той е обвинен в неправилно съхранение на оръжие. Ако 30-годишният Арсенов бъде признат за виновен, може да получи до 2 години затвор и глоба до 10 000 лева. Приятелят му и син на бандита Злати Златев- Златистия – Йордан, е в ареста. Днес магистратите ще решат дали да го пуснат и с каква мярка за неотклонение.