Начало ВЕСТИ Мъртвородено бебе преобърна света на тези милионери! Животът им сега ще ви...

Мъртвородено бебе преобърна света на тези милионери! Животът им сега ще ви смае (СНИМКИ)

283
Сподели

Лондонските банкери Християнин и Дипали Шарп имаха всичко, за което биха могли да мечтаят. Съпрузите са кръстосвали града с последните модели на Porsche, всяка вечер вечеряли в модни ресторанти и пътували само в първа класа. Но всичко това престава да има значениеза тях, когато се родило първородното им дете – мъртво.

Трагедията принудила Кристиан и Дипали да преосмислят своите възгледи за живота. След като напуснали престижната работа в банката, решили да станат лекари.

Заедно с професията, двойката променила и начина си на живот. Съпрузите са престанали да носят дизайнерски дрехи и да почиват на екзотични острови. Но въпреки всичко Християнин и Дипали казват, че са щастливи.

„Преди, когато бях в лошо настроение, можех да пазарувам, за да се успокоя, но когато загубихме сина си, разбрах колко празен е бил животът ни през цялото време“, казва 44-годишният Дипали.
Дипали за първи път забременява през 2002 година. Животът тогава изглеждал безоблачен. Съпругът й, Кристиан, заема престижна позиция в „Мерил Линч“, а бъдещите родители живеят в престижните райони на Лондон и Ню Йорк.

„По това време бях наистина притеснена само на тема -“ Прада „или“ Гучи „- спомня си Дипали. Веднъж Кристиан не можеше да избере чанта за мен и купи пет наведнъж – по 500 паунда всяка.

Отначало бременността протичала без усложнения, но на 20-тата седмица лекарите открили сърдечно заболяване в детето. На шестия месец момчето се ражда мъртво. Животът на двамата се сринал.

За да се разсее, двойката започнала да помага в хосписа. „Грижата на лекарите, които бяха до мен по време на бременността и след нея, ни направи силно впечатление“, признава Дипали. „И ние осъзнахме, че трябва да помагаме на хората.“

Дипали записала медицински курсове в университета в Нотингам. „Второто си дете, Сачин, трябваше да кърмя по време на приемните изпити“, спомня си Дипали. Година по-късно Кристиян станал колега на жена си. А година по-късно двойката имала и дъщеря.

Повечето от спестяванията на съпрузите отиват, за да платят обучението си. Единственото, което останало от предишния им живот били „Поршетата“.

През 2010 г. Кристиан и Дипали взели последните си изпити, а миналата година получили дипломи за общопрактикуващи лекари. Сега те, заедно със своя 13-годишен син и 11-годишна дъщеря, живеят в Глазгоу. „Щастието наистина не е в парите“, казва Дипали, „Сега съпругът ми и аз се чувстваме много по-богати от преди.“