Начало ВЕСТИ Брутални разкрития за страшилището на Северозапада Квиц, който заставял жертвите си да...

Брутални разкрития за страшилището на Северозапада Квиц, който заставял жертвите си да се изнасилват с бутилки и салами във фургон на ужасите

348
Сподели

Десетки свидетели от Козлодуй и района, както и от цялата Врачанска област вече са дали показания пред разследващите срещу задържаният като тартор на организирана престъпна група Цветомир Ценов-Квиц. Той бе арестуван заедно с бандата си в края на септември след акция на ГДБОП и остава в ареста след решението на апелативния спецсъд, пише „Конкурент“.

Както вече писахме,  преди дни Квиц е сочен за страшилището на Северозапада, след като е отвличал жертвите си и ги е заставял да се изнасилват с бутилки и салами във фургон на ужасите.

Пред разследващите показания е дал Васил Манолов, който през март 2014 г. бил отвлечен от фермата на Георги Ангелов в Козлоду, в която работел като пазач. Осъжданият многократно Квиц заедно с приятеля си Димитър Димитров-Мишката принудили  пазача в животновъдната ферма насила да тръгне с тях.

Васил Манолов бил затворен в къща във врачанското с. Липница цяло денонощие. Насилниците го пребили от бой, за да признае, че работодателят му Ангелов поръчал убийството на двамата. Квиц и Мишката дори закарали бития пазач до полицията в Козлодуй през нощта за да каже пред ченгетата, че Ангелов е станал поръчител на двойно убийство. Според думите на отвлечения, дежурният в районното управление обаче видял с кого си има работа и изгонил насилниците без да се поинтересува за съдбата му.

Пазачът все пак бил освободен след намесата на полицията, уведомена за случая от козлодуйския фермер. Според разследващите случая криминалисти между бизнесмена Георги Ангелов и Цветомир Ценов имало стара вражда, в която и двамата са използвали непозволени средства. Умишлен пожар унищожил във фермата на Ангелов бали със сено за над 55 хиляди лв., а собственика обвини за поръчител на палежа Квиц и заведе дело срещу него.