Начало КЛЮКАРНИК Кралица Елизабет наложи тези железни правила на Меган! Ето какво е да...

Кралица Елизабет наложи тези железни правила на Меган! Ето какво е да си новата принцеса на Англия

275

Новата принцеса на Англия Меган Маркъл трябва да спазва железни правила заради кралица Елизабет . Тя не само се учи на протокол, обноски и поведение в обществото, но вече ще трябва да пътува и по нов начин.

Слуховете гласят, че тя и Хари ще трябва да обявят годежа си до седмици, а междувременно Мег се подготвя за трудната роля на принцеса. Канадката с афроамерикански корени признава, че някои неща са й доста трудни.

Така например, Мег вече има личен бодигард, който я следва неотлъчно. Той се грижи за сигурността й денонощно, което е малко смущаващо, когато двамата с Хари искат да прекарат лично време заедно.

Освен това Мег следва строг протокол по време на пътуване. Тя трябва да бъде придружавана от антураж, който включва охранители, секретари, стилисти, придворни и куп други. И макар Кейт и Уилям да държат свитата си далеч от медиите, публична тайна е, че при всяко пътуване ги съпровождат поне 20 души.

Вече е невъзможно за бъдещата принцеса да облича каквото й харесва. Кралица Елизабет държи новата й снаха да спазва и тази точка от протокола. Обичайно дрехите на кралското семейство са подбрани месеци по-рано, преди всяка тяхна изява. И не се променят, освен в краен случай — както се случи с Кейт, след като забременя. Също така, ако трябва да пътуват някъде, дрехите им са съобразени изцяло с националните цветове на държавата, която посещават. И всеки член на кралското семейство има собствен личен куфар, който е със специално избран цвят, монограм, както и други отличителни знаци.

Друг задължителен аксесоар, без който членовете на кралското семейство не се разделят, е черен костюм или черна рокля. Кралица Елизабет настоява този траурен костюм да се включва винаги в багажа им. И то в случай, че някой член на кралското семейство почине. Или се окажат участници в траурна церемония по време на визита.