Начало ВЕСТИ Прогноза за времето за цялата седмица по дни

Прогноза за времето за цялата седмица по дни

331

В понеделник през деня ще бъде предимно облачно и постепенно валежите ще обхванат цялата страна. В следобедните часове придружени и с гръмотевици.

Температурите ще се понижат, а максималните ще са 15°-18°.

Във вторник валежи ще има в цялата страна със значителни количества в Южна България. Максимални температури в много райони между 11° и 16°, минимални – между 8° и 13°.

В сряда ще бъде облачно над цялата страна. Температурите ще останат без промяна и максималните ще бъдат 13°. Валежи се очакват в Централна България, както и в Пловдив и в Смолян.

В четвъртък облачността ще намалее до значителна. Облачно ще остане само над Силистра. Температурите ще се повишат и максималните ще достигнат 17° – в Пловдив и Бургас. В петък ни очаква захлаждане. Температурите ще се понижат. В София се очаква минимална температура от минус 2°. Над страната ще бъде предимно облачно и на места ще превали. В Габрово се очаква да падне сняг.

В събота времето ще остане без промяна. Облачността ще е значителна, температурите остават без промяна. В неделя градусите ще се повишат, като в Южна България максималните температури ще достигнат 15°.