Начало ВЕСТИ 9-годишно момченце, жертва на собствената си майка:“ Не искам повече при мама!...

9-годишно момченце, жертва на собствената си майка:“ Не искам повече при мама! Щеше да ми скъса кожата“

141

9-годишно момченце от 4 месеца е жертва на собствената си майка. Това съобщиха за хора, близки до семейството от Стара Загора. Малкият Патрик е бил малтретиран от майка си Танка Христова, пише „Флагман“.

Детето е било бито, горено с цигари, а приятелят на майка му, който е полицай, дори си позволил да го заплашва с пистолет, твърдят хора, запознати със случая. Сагата продължавал вече четвърти месец, а институциите бездействали. След почти всяко злодеяние малкият Патрик е бил разпитван от органите на реда – полиция, Агенция за закрила на детето и други. Отникъде обаче не се наемат да окажат съдействие на изпадналия в безизходица второкласник, защото както той самият твърди: „Никой не иска да ми помогне, защото вярват на мама!”.

„Майката е алкохоличка и тормозеше детето още преди връзката си с полицая. Сега обаче явно са се намерили сродни души и заедно издевателстват над Патрик”, разкрива част от пъзела Марияна Петкова – жената, която от месеци се опитва да помогне на детето и тази, която е заснела голяма порция от клипа, който ви предоставяме. Кадрите показват нагледно страха в очите на малкия Патрик, който е в обятията на биологичния си баща – Христиан.

Детето настоява, че не иска повече да живее с майка си, която го бие. Иска за него да се грижи биологичният му баща Христо (на снимката) „Не искам повече при мама! Хвана ме за ръцете и започна да ме стиска. Щеше да ми скъса кожата, едва успях да се измъкна”, проплаква 9-годишният Патрик, докато баща му се опитва да го успокои. Във Фейсбук дори е създадена група в помощ на детето. Хората призовават Патрик да бъде взето от майка си и за него да грижи баща му, каквото е и желанието на малчугана. Ето и самите кадри: