Начало КЛЮКАРНИК Мира Добрева и шефът на Спешна помощ в голям скандал в ефир-Водещата...

Мира Добрева и шефът на Спешна помощ в голям скандал в ефир-Водещата избухна, обвиниха я в лъжа

184
Сподели

Мира Добрева и шефът на Спешна помощ д-р Георги Гелев се се хванаха за гушата с заради припаднала нейна гостенка пред БНТ. По-рано журналистката публикува гневен пост за случая.

В него тя обясни, че момичето е припаднало и е чакало около 50 минути линейка.

В студиото бе показан запис от охранителната камера, на който много ясно се вижда какво се случва и в колко часа. Часовникът на монитора показва, че линейката наистина е закъсняла, но не точно толкова, колкото е написала Добрева.

„В коментара на Мира Добрева има няколко истини, няколко полуистини и доста лъжи. Първият екип, който се освободи беше в Западен парк – нямахме свободни екипи“, заяви д-р Гелев. „13 екипа при 252 повиквани – с толкова останахме, след като освободихме колежка заради смърт в семейството“, обясни още спешният медик. В студиото бяха показани и разпечатки от телефонните обаждания и джипиеса.

В резултат Мира Добрева избухна, когато Гелев я обвини в лъжа. Водещият Иво Никодимов моментално я смъмри на висок тон, че това е неговото предаване и няма право да взима думата му. „Таванът ни е 25 екипа при европейски стандарт от 60. Става въпрос за 2-милионен град, какъвто е София.

В този ден сме имали 12 екипа, с мъка ги докарваме до 20“, обясни още д-р Гелев. „За катастрофата на Владая са изпратени 7 линейки, още три са били на други катастрофа. И това в рамките на 7 минути. И това е направено от тези „нечовеци“, както е написала Добрева“, съобщи шефът на Спешна помощ.

Той разби журналистката по всички пунктове. „Като не сме хора, какви сме – кроманьонци, неандарталци…“, обърна се възмутеният шеф на Спешна помощ към Добрева. Стана ясно, че не е имал свободен екип, линейката не е закъсняла толкова, колкото е написала журналистката. Добрева в резултат изгуби тотално контрол и започна да коментира защо бил пушил  шофьора на линейката.

„Защо да не пуши, когато кабината е напълно изолирана от болните“, отсече д-р Гелев.  Добрева също заплаши д-р Гелев със съд, а той и отговори, че „всеки познава юристи“. След това журналистката от БНТ заяви, че лекарите си „имат пиари, които можели да оправят нещата“.

Също така, тя обвини лекарите във фалшифициране на данните, които бяха представени в студото.  Д-р Гелев пък на свой ред призова обществото да уважава труда на лекарите, защото той наистина е много тежък. Той добави, че натискът върху медиците от страна на хората вече е много голям. „Отиваш някъде и не знаеш дали ще те посрещнат с брадва“, поясни той.

 

Източник: За жената