Начало ЗДРАВЕ Ако се бръснете там долу, трябва непременно да знаете това!

Ако се бръснете там долу, трябва непременно да знаете това!

171
Сподели

Тъй като отстраняването на космите е вече нормална работа, много нямат представа какви ужасни странични явления ги очакват. Депилирането на бикини зоната е едно от най-деликатните работи от женския ритуал по обезкосмяването.

Ново изследване показва, че жените, които изцяло или частично отстраняват космите от района на интимната зона, могат сериозно да навредят на здравето си.

Не докосвайте спрамните влакна   Жените не разбират риска от бръснене на срамните косми, защото бръснене на други по-малки части от тялото е безвредно и не може да застраши здравето, твърдят учените.

Изследването показа, че 87% от жените си правят интимната прическа, а 90% от тях го правят с бръснене.   Но гениталната кожа е изключително чувствителна и то повече, отколкото например кожата на краката. Затова бръсненето може да създаде малки наранявания, които не са непременно видими.

Това може да обясни защо 60% от жените са заявили, че са имали страничен ефект след отстраняването на срамните косми. Често става дума за дребни порязвания, след което растат косъмчетата. Ако са малки, нарушенията не са страшни   Кожата под кръста е пълна с потни жлези, това означава, че тази област е влажна и по принцип по-тъмна. Идеална среда за растежа на бактерии, особено ако кожата ви има малки порязвания или повреди в които лесно навлизат бактерии и вируси, така че възможността за инфекция е голяма. Можете да се заразите с полово предавани болести като херпес и HPV, защото срамните косми са всъщност са естествената бариера, която пречи на инфекциите.

 

Източник: За жената