Начало КЛЮКАРНИК Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов евакуирана по спешност от къщата й!...

Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов евакуирана по спешност от къщата й! Ето какво се е случило

369
Сподели

Бившата съпруга на премиера Бойко Борисов е сред пострадалите от опустошителните пожари в Америка , научи „Ретро“.

Огнената стихия, върлуваща зад Океана повече от седмица, едва не изпепелила до основи дома на д-р Стела Костова . Къщата на екссъпругата на министър-председателя се намира в най-луксозния квартал в Лос Анджелис – небезизвестния „ Ориндж Каунти “.

Макар районът да се оказал в периферията на пожара, и там положението било бедствено. Наложило се тя и настоящият й мъж Стефан Абаджиев , както и хората от съседните до тяхната къщи да бъдат евакуирани по спешност. За щастие, физически всички те били невредими, но недвижимото им имущество пострадало сериозно.

За да извести приятелите си в социалните мрежи, че е здрава и е добре, Стела сподели четири ужасяващи снимки от огнения ад, както и няколко реда, написани на английски език, изразяващи подкрепата й към всички жертви. „Майката природа в най-лошата й светлина. Ситуацията в „Ориндж Каунти“ е подобна. Благодарим на смелите пожарникари, които правят всичко възможно, за да запазят природата и домовете ни, изправяйки се срещу сграбчващите огън и вятър. На приятелите, които живеят в района, останете в безопасност“, гласи публикацията на Стела. Тя е успяла да спаси от пламъците и любимото си куче Айра, но огромната й цветна градина, за която ежедневно полагала усилия, била погълната от бедствието. По външната фасада на къщата й също имало необратими повреди, но поне всички в квартала разполагали със застраховки, които да покрият щетите. Според американските медии вредите от пожарите в Калифорния вече надвишават 1 милиард долара, и то само на застрахованите имоти, като дори се очаква стойността да се повиши. Броят на унищожените домове и други сгради надхвърля 7000. И двете цифрови изражения за пари и сгради се очаква да се повишат, докато служителите продължават да оценяват областите, изгорени от пламъците, довели и до смъртта на 42-ма души. Най-лошото за хората предстояло, защото във въздуха имало висока концентрация на вредни прахови частици, които щели да се отразят пагубно на здравето на хората с дихателни проблеми и други хронични заболявания./За жената