Начало КЛЮКАРНИК Благодарение на тези малки трикове вече живея по- спокойно и се справям...

Благодарение на тези малки трикове вече живея по- спокойно и се справям с ежедневните проблеми без грам напрежение и с лекота

212

Ако сте нервни преди изпит или се страхуватe от инжекции, прекалили сте с алкохола или не бихте могли да заспите, можете да използвате някои от следните трикове, събрани и представени от Abcfact. Тези малки хитрини ще ви помогнат да се справите по-лесно с дребните неприятности.

1.Обливането със студена вода в края на топлия душ действа като бариета срещу появата на акне. Студената вода свива порите и предпазва от проникването на прах и бактерии.

2. Ако ви е запушен носа, разрежете глава лук и я поставете близо до лицето си за през нощта. На сутринта носът ще се е изчистил.

3. Поставете ръцете си в студена вода и ги стиснете, ако имате мигрена. Задръжте ги в студената вода колкото можете по-дълго.

4. Притиснете език към небцето, ако имате главоболие след като сте яли студени продукти като сладолед например. Усещането за главоболие възниква в резултат на заблуждението на мозъка, че поради студеното небце, той също замръзва. Колкото по-силно е налягането, което упражнявате на небцето, толкова по-бързо ще мине главоболието.

5. Ощипете се, ако не можете да спрете да се смеете. Ако е трудно да контролирате смеха си или усещате, че е неудобно да се засмеете в даден момент, се опитайте да мислите за нещо тъжно или се ощипете. Може също да хапете езика си. При всички случаи леката болка е необходимо да помогне.

6. Ако усещате, че ще ви се догади, стиснете палеца си в юмрук.

7. Почешете си ухото, ако имате гъдел в гърлото, което не бихте могли да почешете. Това ще облекчи неприятното усещане.

8. Напръскайте ухапаното от комар с дезодорант, за да намалите сърбежа.

9. Поставете лед на ръката между палеца и показалеца си, за да облекчите зъбобола.

10. Силно натиснете езика зад зъбите, за да потиснете кихане.

11. Поставете ръцете си върху нещо стабилно, ако внезапно ви се завие свят.

12. Ако лежите в леглото и се чувствате замаяни, стъпете с единия крак на пода. Това ще помогне на мозъка ви да се ориентира в ситуацията.

13. Ако имате трудности със заспиването, мигайте бързо за минута. Очите ви ще се изморят и ще ви бъде по-лесно да заспите.

14. Прочетете нещо преди да си легнете, за да си го припомните по-добре на сутринта, като важна реч например. Прочетеното непосредствено преди сън попада в дългосрочната памет.

15. Когато се чувствате сънливи, задръжте дъха си толкова дълго, колкото е възможно, след това издишайте. Това ще ускори пулса и ще ви разсъни.

16. Ругайте силно, ако ви боли. Изследвания са показали, че нецензурната реч бихте могли да намали болката, но имайте предвид, че ефектът не е същия, ако сте свикнали постоянно да използвате циничен език.

17. Спете на лявата си страна, за да предотвратите киселините. Лягането веднага след ядене по принцип не е желателно, но ако нямате друга алтернатива, по-добре е да заспите на лявата страна, така че стомахът да е под отвора на хранопровода.

18. При силно сърцебиене подухайте върховете на пръстите си – това успокоява сърдечния ритъм.

19. Захапете напречно молив между зъбите си, след като сте в лошо настроение – така, щете не щете, разтегляте устни си в изкуствена усмивка, което пък стимулира производството на хормона на щастието и съответно повишава настроението.

20. Натиснете с пръсти мястото между двете сухожилия от вътрешната страна на китката си, ако страдате от морска болест. Правете това в продължение на 30 секунди за всяка ръка. Стиснете юмрук, за да се откроят по-ясно сухожилията. В допълнение, можете да наклоните главата си на една страна.

21. Дръжте очите си отворени и се опитайте да не мигате, ако желаете да не заплачете. Така може да избегнете сълзите. Ако вече сте започнали, вдигнете поглед нагоре, без да накланяте главата си назад, за да спрете сълзите. Също така, отпуснете челюстта си и се опитайте да захапете езика, за да се концентрирате върху физическата болка, а не върху това, което ви е разстроило.

22. Наклонете главата си от едната към другата страна, ако ви е изтръпнала ръката. Това ще намали напрежението в областта на шията и ще увеличи притока на кръв към областта. Ако кракът ви е изтръпнал, разходете се или леко го докоснете.

23. Ако доста ви се ходи до тоалетна, почешете задната страна на краката. Това ще прекъсне съобщението, което пикочния мехур изпраща към мозъка. Също така, ако спешно се нуждаете от тоалетна, но такава няма наблизо, започне да си мислите за интимност. Това ще ви разсее и ще намали стреса.

24. Дъвчете дъвка, когато сте попаднали в задръстване, за да намалите тревожността. Тя също така ще ви помогне да не задремете зад волана.

25. Болките в слабините по време на интензивна тренировка биха могли да се избегнат, ако издишвате, когато стъпвате на левия крак. Болката се дължи на натиск върху черния дроб. Това може да бъде избегнато чрез координиране на стъпките като вдишвате, стъпвайки на десния крак и издишвате, стъпвайки на левия.